Podstrana: Kongres hrvatskih arhitekata

arhitekturaU organizaciji Hrvatske komore arhitekata i Udruženja hrvatskih arhitekata, u Podstrani će se u Hotelu Le Meridien Lav od 25. do 27. studenog održati 3. kongres hrvatskih arhitekata. I ovom će prilikom arhitekti ponovno raspravljati o gorućoj problematici oblikovanja našeg okoliša promišljajući arhitektonske politike, odnosno stvaranje prijedloga koji bi osigurali temelje za kvalitetno stručno djelovanje i podigli razinu gradnje i oblikovanja prostora u našoj zemlji. Arhitektonske politike i odnos prema naslijeđu tema su Kongresa, a na primjerima Zadra, Splita i Dubrovnika predstaviti će se specifičnost hrvatske situacije u odnosu na razvijenije europske zemlje ...


ARHITEKTONSKA POLITIKA 2013.

3. Kongres hrvatskih arhitekata

Tema su Kongresa arhitektonske politike, odnos prema naslijeđu, te će se na primjerima Zadra, Splita i Dubrovnika predstaviti specifičnost hrvatske situacije u odnosu na razvijenije europske zemlje

Izvor: uha.hr

Kroz primjere recentne arhitektonske produkcije u Hrvatskoj, razmotrit će se osim toga pitanja kvalitete i uspješnosti, odnosa kulture i naslijeđa, te osobito aktualni problem poimanja održivosti u najširem smislu.

Na konkretnim iskustvima Zadra, Splita i Dubrovnika predstavit će se specifičnost, raznovrsnost i složenost hrvatske situacije u odnosu na razvijenije europske zemlje, te tako uputiti na smjernice kreiranja potrebnog dokumenta arhitektonske politike.

arhitektonske politike

Pozvani su također i stručnjaci iz Irske, Austrije i Slovenije, da nam predstave odrednice svojih arhitektonskih politika.
 
Nastavljaju se već uspostavljene forme kratkih prezentacija ideja ili projekata, nakon kojih je publika pozvana da ravnopravno sudjeluje na okruglim stolovima.

Osim domaćih i stranih arhitekata i urbanista, ponovno će na toj interdisciplinarnoj platformi sudjelovati i ostali stručnjaci koji se bave problematikom prostora od inženjera, građevinara, političara i sociologa do teoretičara, kritičara, i dizajnera.

No ove godine, novost je poziv za prijavu stručnih referata čime je dana prilika kolegama da progovore o najaktualnijim problemima i sadržajima kojima se svakodnevno bave.

Uz tradicionalnu godišnju izložbu realizacija i dodjelu nagrada, organizirani su popratni događaji poput izložbe studenata splitskog GAF-a, te promocije knjige i izložbe svih nagrađenih realizacija nastalih u posljednja dva desetljeća, odnosno od osamostaljenja Hrvatske do danas.

arhitektura

Povezani članci

Who's Online

We have 176 guests and no members online