Vjerovali ili ne

Nevjerojatno je, ali od 151 zastupnika sabora u sazivu koji je raspušten neki dan, bilo je 148 javnosektoraša i samo tri (bojkom 3!) poduzetnika.  Jedan od razloga što je hrvatska toliko naopaka proiozlazi iz tog neprirodnog, nevjerojatnog i štetnog nesrazmjera broja onih koji dolaze iz države, javnog sektora, lokalne politike, fakulteta, bolnica, škola i nas drugih.
Nije ni čudo što saborskim raspravama dominiraju ljudi koji nemaju pojma što je to tržište, kako se stvara vrijednost, što je konkurencija, kad ovih drugih koji bi o tome mogli nešto znati - doslovce nema!

FB Davor Huić

vana Ninčević-LesandrićJedna od ta tri poduzetnika u Saboru bila je i Ivana Ninčević-Lesandrić koja se od politike oprostila sa svojom kćerkicom u naručju. Posljednjih mjeseci mama i kći živjele su na relaciji Split-Zagreb, no tome je došao kraj. Ivana je obznanila da će učiniti ono što je naumila kada je u politiku u kvoti Mosta ušla - ostati jedan mandat, a potom se vratiti u realni sektor. Tako će i biti.

- Trudila sam se promijeniti uvjete u kojima poduzetnici svakog dana zahvaljujući svojim sposobnostima uspijevaju iz dan u dan nekako preživjeti. Iz pozicije oporbenog zastupnika jedino što možete je zapravo ukazivati na problem, ali ne i mijenjati ga - rekla je Ivana Ninčević-Lesandrić.  Svoju budućnost vidi u realnom sektoru, u kojem je radila i prije negoli se odlučila na politiku. Udrugom 'Glas poduzetnika' moglo bi se, kaže, pomoći ljudima diljem zemlje.

Bolno iskustvo kiretaže u KBC Split, koje je podijelila u Saboru, odijeknulo je cijelim svijetom i napravilo iznimne promjene za žene onda kada su najranjivije... Pročitajte više na stranicama magazina Glorija.

Izvor: Glorija

Povezani članci

Who's Online

We have 241 guests and no members online