Menadžeri predlažu 10 promjena za izlaz iz krize

manageriProizvodnja, teritorijalni preustroj, smanjivanje broja zaposlenih u administraciji i zakonska zabrana licitiranja foteljama u državnim poduzećima, neki su od deset prijedloga za izlaz iz krize menađera i poduzetnika udruge Croma. Navodeći da je gospodarski program HDZ-a i Kukuriku koalicije loš, potiču ih da njihove prijedloge uvrste u svoj program. Pročitajte više ...

GOSPODARSTVO

A kako nas Cromini menadžeri misle izvući iz krize?

Piše: O. I. Novokmet / T-Portal
Izvor: T-Portal

U Hrvatskom udruženju menadžera i poduzetnika Croma u četvrtak je predstavljen Masterplan revitalizacije hrvatskog gospodarstva, popis deset nužnih promjena koje menadžeri vide kao spas iz krize. Uz obećanje o gospodarskom rastu od šest posto u 2016. godini, u središtu Crominog programa je proizvodnja, teritorijalni preustroj, smanjivanje broja zaposlenih u administraciji i zakonska zabrana licitiranja foteljama u državnim poduzećima. Sada još čekaju da ih posluša neka od stranaka i uvrsti njihove ideje u svoje programe, a onda će pozvati građane da glasaju za njih.

Naglasivši kako je riječ o 'vrućim krumpirima koje nije dotaknula niti jedna stranka', Masterplan je predstavio Vladimir Ferdelji (Elektrokontakt), koji je, uz Gordanu Kovačević (Erisccon NT), Ljerku Puljić (Agrokor), Mariju Šolu (Karlovačka banka), Ivana Miličića (Končar energetski transformatori) i Ivana Matasića (HŽ Infrastruktura), jedan od njegovih autora.

PROČITAJTE VIŠE...

Povezani članci

Who's Online

We have 204 guests and no members online