HDZ je pobjednik parlamentarnih izbora

HDZ je relativni pobjednik parlamentarnih izbora 2020. s 8 osvojenih izbornih jedinica te glasova dijaspore, dok je Restart koalicija predvođena SDP-om osvojila 2 izborne jedinice. HDZ je osvojio najviše glasova u 1, 2., 4., 5., 6., 7., 9. i 10. izbornoj jedinici dok je Restart koalicija osvojila 3. i 8. izbornu jedinicu. Gledajući mandate, HDZ je uvjerljivo pobijedio i osvojio 66 mandata, a Restart koalicija okupljena oko SDP-a 41 mandat. Domovinski pokret je treći s osvojenih 16 mandata, Franin Most je osvojio 8 mandata, a koalicija okupljena oko platforme Možemo 7 mandata. Tri mandata osvojila je koalicija Pametno - Fokus - Stranka s imenom i prezimenom, a u sabor s jednim osvojenim mandatom ulaze i HNS te Reformisti.
U sabor iz 10. izborne jedinice ulaze sljedeći zastupnici: Vili Beroš, Arsen Bauk, Božo Petrov, Ruža Tomašić, Mato Franković, Marijana Puljak, Branko Grčić, Ante Mihanović, Branko Bačić, Blaženko Boban, Ante Kujundžić, Goran Dodig, Andro Krstulović Opara i Katica Glamuzina.
Čestitamo našim zastupnicima u nadi da neće poput brojnih svojih prethodnika zaboraviti na Dalmaciju i njene probleme i projekte dočim uđu u tunel Sv.Rok.

Rezultati parlamentarnih izbora u Općini Dugi Rat

Povezani članci

Who's Online

We have 236 guests and no members online