VIDEO: Vijećnici i Bajničani - Idemo do župana po podršku prenamjeni luke Bajnice

30. sjednica Općinskog vijeća općine Dugi Rat pred naše je vijećnike stavila čak osam točaka Dnevnog reda, od kojih je najžustrija i najinteresantnija bila rasprava o UPU-u Bajnice, kojoj su nazočili i predstavnici Udruge privatnih brodara iz Krila. Naime, privezište brodova je oduvijek bilo na Krilu, ali tijekom godina luka u Krilu je postala pretijesna za sve novosagrađen brodove u jeseničkoj floti. Zato su mještani Bajnica svojevremeno počeli nasipavati obalu u Bajnicama i graditi lučicu, luku, za privez svojih brodova. Izmjenama i dopunama županijskog te općinskog PPU-a luka Bajnice je prenamjenjena u luku nautičkog turizma – LN. Na nedavnom Javnom uvidu UPU-a Bajnice članovi Udruge privatnih brodara kao i sami mještani su postali svijesni da u LN i sportskoj lučici neće moći vezivati svoje brodove. Zato od općine traže podršku i zaštitu te da zajednički riješe novonastali gorući problem. Nakon ovog maratonskog sastanka jedinstven je zaključak, kako Udruge brodara tako i članova Opčinskog vijeća, da se  zatraži i organizira sastanak sa županom Zlatkom Ževrnjom, kojem bi se iznijeli svi gorući problemi koje tište brodare s Bajnica te bi se od njega zatražila podrška u izmjenama i dopunama županijskog PPU-a kojima bi se luka Bajnice prenamjenila u luku otvorenu za javni promet županijskog značenja te da se kao takva preda na upravljanje županijskoj lučkoj upravi... Snimku sjednice pogledajte u nastavku članka...

DUGI RAT  - 30. SJEDNICA  OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE DUGI RAT

Idemo do župana po prenamjenu luke Bajnice u luku otvorenu za javni promet županijskog značenja

Tekst i slike: Davor Grgat
Video: Jakov Velić / TvDR, Art Foto

Do tada o predloženom UPU-u Bajnice ne bi se trebalo raspravljati. Pitaju se da li je općini i županiji interes luka nautičkog turizma ili luka otvorena za javni promet.

30. sjednica Općinskog vijeća općine Dugi Rat

Kroz navedeno pitanje Bajničani ističu interes i korist koji od obavljanja njihove djelatnosti imaju općina, županija kao i sama država, ne samo u gospodarskom investicijama u brodove i flotu, već i u samom zapošljavanju tijekom cijele godine.

30. sjednica Općinskog vijeća općine Dugi Rat

Bajničani vjeruju u razumjevanje i podršku župana kao i ostalih županijskih službi pogotovu što se u idućoj godini očekuje povećanje Jesneičke flote za desetak novih modernih brodova.

30. sjednica Općinskog vijeća općine Dugi Rat

Gdje ih vezati?

U nastavku sjednice bilo je riječi i o javnoj rasvjeti na području općine, a potom se raspravljalo o izradi Strateškog razvojnog programa Općine Dugi Rat za razdoblje do 2015. do 2019. godine. Napokon ćemo dobiti dokument u kojem će se vidjeti gdje želimo biti za 5 godina i kako, kojim aktivnostima i mjerama to dostići. Valjda to neće biti još jedan program koji će samozatajno čuvati općinske ladice..

30. sjednica Općinskog vijeća općine Dugi Rat

Usvojena je i Odluka o određivanju povjerenstva za imenovanje naziva ulica i trgova na području općine u koju su ušli: Bernardin Petrić, Lovro Bilić i Jerko Roglić.


Predstavljen novi komunalni redar

I na kraju sjednice, zadnje ali daleko od toga da je nevažno, dapače, službeno je vijećnicima i dugoratskoj javnosti predstavljen novi komunalni redar, g. Slobodan Tomić, koji se je upoznao sa vijećnicima s kojima će surađivati na poboljšanju komunalne infrastrukture i rješavanju komunalnih problema, a sve na dobrobit naših malih mjesta, bolje kvalitete života mještana u cijelini, te podizanju komunalnih standarda naše općine.

30. sjednica Općinskog vijeća općine Dugi Rat

Povezani članci

Who's Online

We have 332 guests and no members online