ODGOĐENO: Noćnjak 2020

Ovogodišnja, 22. Međunarodna manifestacija maslinara i uljara Noćnjak 2020. koja se trebala održati u Supetru od 19. do 22. ožujka, u organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije, u Waterman resortu, Svpetrvs hoteli je ODGOĐENA zbog situacije s korona virusom. Trodnevni program manifestacije trebao je uključivati sajam maslinarstva i uljarstva, znanstveno-stručna predavanja, praktične radionice, degustacije i izložbe proizvoda te organizirani studijski obilazak maslinarsko-uljarskih destinacija uz praktično maslinarstvo.

NOĆNJAK 2020.

Izvor: AgroKlub.com

- "Noćnjak je specifičan po tome što pruža priliku trodnevnog kontinuiranog druženja i poslovnih razgovora, kako u okviru edukativnog programa, tako i tijekom zajedničkih večera, sajma, radionica, degustacija i sl. Maslinari i uljari, znanstvenici i stručnjaci, proizvođači i distributeri maslinarsko-uljarske mehanizacije i opreme, predstavnici resornih državnih institucija, mediji i ostali gospodarski subjekti vezani uz maslinarstvo i uljarstvo okupljaju se na jednom mjestu, povezani maslinom", najavljuju organizatori. Ujedno je i prilika za poslovne razgovore, razmjenu iskustava, povezivanje, informiranje i nove poslovne kontakte.

Ondje se prezentira i mehanizacija, nove tehnologije, postrojenja, alati, oprema, zaštitna sredstva, sustavi za navodnjavanje i drugi proizvodi i usluge vezani uz maslinarstvo i uljarstvo. U sklopu Burze proizvođači maslinovog ulja, proizvoda od maslina i proizvoda od ljekovitog bilja (čajevi, kreme, eterična ulja...) mogu se samostalno predstaviti na prezentacijskom štandu.


Uzorci maslinovog ulja, otkrivaju, zaprimali su se u dvije kategorije: pakovine maslinovog ulja tj. ulja koja se plasiraju na tržište s etiketom u skladu sa Zakonom o hrani i otvorena maslinova ulja tj. ulja u rinfuzi. Dostavljeno je ukupno 332 uzorka maslinovih ulja, od čega 247 otvorenih i 85 pakovina. Na izložbi, Olio baru i radionicama u okviru Noćnjaka promoviraju se i kušaju maslinova ulja i proizvodi od masline proizvođača koji su uzorke svojih proizvoda dostavili na ocjenjivanje i natjecanje, sukladno propozicijama.

Rezultati ocjenjivanja svih proizvoda bit će objavljeni na Noćnjaku u Supetru, a dodjela priznanja je u petak 20. ožujka u 20 sati za otvorena maslinova ulja, a u subotu 21. ožujka u 20 sati za pakovine maslinovog ulja i proizvode od masline.

Povezani članci

Who's Online

We have 235 guests and no members online