Ragbi: Nadi kup Hrvatske na Makarskoj rivijeri

ragbiRagbijaši splitske "Nade" nakon velike borbe u finalu Kupa Hrvatske  pobijedili su momčad "Makarske rivijere" te osvojili svoj četvrti ovogodišnji trofej. Utakmica dostojna finala Kupa Hrvatske. Obje momčadi su dale sve od sebe da se domognu vrijednog trofeja. Kiša i težak teren više su odgovarali Makaranima koji su pružili snažan otpor favoriziranim splićanima. Početak utakmice pripao je domaćinima koji su  u prvih deset minuta imali prigodu da realiziraju dva kaznena udarca ali je Mucić bio neprecizan. Dedić iz trećeg pokušaja dovodi domaćina u minimalno vodstvo 3:0 ...

RAGBI

Nadi Kup Hrvatske nakon 'bitke' na Makarskoj rivijeri

Piše: Petar Lerotić

Nada polako hvata ritam i nakon polaganja  Burazina i uspješnog pretvaranja Sekovaneca stiže na 3:7.  Cijelo vrijeme vodi se bespoštedna borba skupova u kojoj vještinu i brzinu splitskih igrača makarski igrači nadoknađuju fanatičnom borbenošću. U drugom dijelu Nada uspijeva preko Olujića i Sekovaneca stići do lijepih 3:14.

ragbi klub Nada SplitČinilo se tada da je utakmica riješena, no uz potporu publike uporni Makarani nakon par pogrešaka splitskih igrača preko Srzića stižu do 8:14 što im otvara mogućnost aktivnog rezultata. Vrhunac uzbuđenja nastaje kada Dedić iz kaznenog udarca smanjuje prednost gostiju na 11:14 i diže publiku na noge.

Nada racionalno osvaja prostor i primorava domaću momčad na prekršaje što koristi Sekovanec i iz kaznenog udarca u 72 minuti dovodi goste u vodstvo 11: 17

Mladići iz Makarske kreću u završni juriš i potiskuju igrače Nade na njihovu polovinu i prisiljavaju ih da se brane u posljednjih 8 minuta susreta. Nada krajnjim naporom zadržava nalete domaćih igrača i s olakšanjem dočekuje posljednji zvižduk suca Bartolića.

Na kraju najljepša slika finala Kupa razdraganim pobjednicima prve čestitke stižu od domaćih igrača a korektna publika ispraća s pljeskom igrače obiju momčadi do polovine igrališta kada predstavnik Hrvatskog ragbijaškog saveza prof. Tomislav Budimir uručuje kapetanu Nade Mati Borozanu pobjednički pehar.

Ovom utakmicom završena su službena domaća natjecanja u jesenskom dijelu sezone a igrači Nade još imaju obvezu u Regionalnoj ligi. 11. prosinca u Sinju će dočekati momčad beogradskog KBRK-a.

Povezani članci

Who's Online

We have 197 guests and no members online