Finili su Mare bali, evo nam opet korizme..

Pepelnicom ili čistom srijedom, 6.3.2019, završava vrijeme maškara i započinje crkveno vrijeme korizme. Priprava za najveći kršćanski blagdan - Uskrs - traje 40 dana (ne računajući nedjelje). To je vrijeme pokore, razmišljanja, nemrsa i posta. Dobro, najčešće vrijeme razmišljanja, introspekcije, a petkom i posta. U srijedu na blagdan Pepelnice svećenik posipa kršćane pepelom, simbolom pokore. Poziv je to kršćanima da razviju duh skromnosti i poniznosti, te da se također prisjete da je Bog velikodušan i milosrdan onima koji mu se obraćaju pokorna srca. U našoj župi svetog Josipa u Dugom Ratu od 17.30 do 18 sati je  prilika za ispovijed, a u 18 sati je sveta misa, a nakon završnog blagoslova održati će se obred pepeljanja.
U našoj župi svetog Josipa u Dugom Ratu primiče se proslava župskog blagdana, blagdana svetog Josipa. Kako bi se vjernici što bolje duhovno pripravili za taj veliki dan, u našoj župi se svake srijede veliki broj vjernika okuplja na zajedničku molitvu i sv. misu.
Već na samom početku korizme, u petak na Dan žena, u našoj župi održati će se Duhovna obnova koja ima za cilj duhovni napredak župne zajednice te pripravu za župni blagdan sv. Josipa. Voditelj duhovne obnove je don Ivan Terze, župnik Župe Pomoćnice kršćana na Kmanu. Don Ivan je imao značajnu ulogu u osnivanju Katoličke malonogometne lige u našoj nadbiskupiji, stoga na ovu duhovnu obnovu posebno pozivamo naše trostruke osvajače KMNL-e, ekipu sv.Josipa.

No to nije sve iz naše župe, možete manje-više sve ovo gore i zanemariti te svojim svakodnevnim djelima biti "samo" bolji čovjek, bolji muž, otac, sin, susjed, kolega prijatelj,.. Ne znam za naše ovozemaljske dušebrižnike, no onoj ekipi gore to će najvjerojatnije biti sasvim dovoljno.. :-))

MB

korizma

Povezani članci

Who's Online

We have 281 guests and no members online