Pepelnica, olitiga Čista srijeda

Finile su i ove poklade, maškare, krnjevali, Krnje i neke čudne Krnje, medijska granatiranja s ljevice na paljevine desnice i kontra-ofenziva desnice na crvene zvijezde i zmajeve s ljevice, kreni atomski desno, pa naprijed lijevo, i tako već danima, ukrug..  Dugoračke maškare, taj ekstremni centar, spalio je u nedjelju Corona-Krnju i nepažljivog Dr.Housea iz Velike lože Ivanbegovine kojem je brojeći kuće, stanove, ambulante, nekretnine promaklo šuljanje novog virusa..

Nije pomoglo! Corona se već danas "vratila" hrvatima i više ništa nije isto.

Nismo uspjeli, drugovi s lijeva i vitezovi s desna! Podbacio je i dugoratski ekstremni centar. Nismo dorasli zadatku i "kažnjeni" smo svi medijskom korizmom. Odnosno na četrdeset dana Direktnog, Dnevnog, Net.hra, 24sata, HRT-a, nastavi niz.. na web pun clikbaitova, parauredničkih mudrolija, epidemiološlih izvještaja, fake newsa, izvještaja sa zatvorenih granica, horror corona newsa i infogrrrafika te ostalih strahota za mladi, medijski nezaštićeni i panici sklon hrvatski mozak.

Današnjim spomendanom Pepelnice ili Čiste srijede vjernici među nama ulaze u novo (staro) vrijeme - korizmu. Danas je dan pokore, nemrsa i uvijek mi teškog posta, razmišljanja,.. "spomeni se čovječe da si prah i da ćeš se u prah gladan pretvoriti...“. Neka nam i ova korizma bude prilika za svekoliki osobni rast, napredak, dobra djela...

Nadajmo se i da većina nas, bilo vjernika, bilo nevjernika, ipak neće ovu korizmu morati provesti u 40-dnevnoj kućnoj izolaciji od corone i na prisilnoj djeti zbog virusom poharanih dućana i prekinutih (inozemnih) linija opskrbe, jer u hrvata se, ta zna se, više ništa ne isplati ni sijat, ni proizvodit..

Tako nam Bog pomogao!

Piše: Mladen Banović