I mise na daljinu?

Prema uputama koje je izdala Hrvatska biskupska konferencija (HBK) do daljnjega se neće održavati javne svete mise (mise s vjernicima) kao ni pučke pobožnosti, krunica, križni put niti pobožnost 13. utoraka svetom Anti, kao ni župni vjeronauk niti ostale župne aktivnosti.
Sve mise koje su zakazane za određene datum svećenik će održati privatno bez prisustva vjernika. Također sva slavlja sakramenata nisu moguća uključujući i sakrament sv. ispovijedi.
Sakrament bolesničkog pomazanja moguć je isključivo u smrtnoj pogibelji ukoliko se osigura da bolesnik i svećenik ne dođu u mogućnost zaraze od koronavirusa. U slučaju sprovoda potrebno se strogo držati pravila koja su donesena od strane civilne zaštite. Sprovodnim obredima mogu prisustvovat samo najuža obitelj bez mogućnosti žalovanja i izražavanja sućuti. Bit će samo obred ukopa, a kada mogućnosti budu dopuštale naknadno će se služiti misa zadušnica.
Slušajući odredbe ovozmaljskog stožera civilne zaštite, kao vjernici pozvani smo na još veću poslušnost kako bi se ova pandemija što prije završila, sa što manjim brojem oboljelih i ljudskih žrtava. Ostanite u svojim kućama i preko sredstava društvenih priopćavanja, kao i preko društvenih mreže pratite prijenose pobožnosti i svetih misa.

Tko zna, možda se uskoro i na Jubitu budu livestreamale svakodnevne svete mise našeg don Bože! Valja vjerovati..

Izvor: FB Župa Sv.Josipa Dugi Rat

U ovom vremenu izazova za cijeli svijet, a tako i za nas vjernike pozvani smo u svojim kućama kao obitelj, Crkva u malome, ne zaboraviti na molitvu.

Ovo vrijeme korizme nas i dalje poziva da svakodnevno čitamo Božju riječ te da o njoj razmatramo. Svakako kao naknadu za svetu misu pozvani smo na još veću molitvu, kao post pokoru i djela milosrđa, koja u ovim trenutcima možemo iskazati pomažući našim starima i potrebitima.

Povezani članci

Who's Online

We have 350 guests and no members online