Makarska: Održan 2. kongres sportskog turizma

U Makarskoj se prethodnih dana održao 2. međunarodni kongres sportskog turizma. Tema 2. kongresa bila je: Neiskorišteni potenicijal turizma Hrvatske - sportski turizam. Država treba preuzeti aktivniju ulogu u svekolikoj potpori razvoju specijaliziranih turističkih proizvoda, a posebno sportskog turizma koji do danas nije prepoznat strateški važnim oblikom turizma (prema razvojnoj strategiji turizma Hrvatske do 2020.). Doc. dr. sc. Dražen Čular s Kineziološkog fakulteta u Splitu, ukazao je da Sportski turizam nema alternativu, s obzirom na resurse, potencijal i međunarodnu prepoznatljivost hrvatskih sportaša. Upravo sportski turizam potrebno je prepoznati strateški najvažnijim oblikom turizma Hrvatske i intenzivno razvijati u budućnosti. Potrebno je nužno pronaći modele i potaknuti razvoj proizvoda u području sportskog turizma. Predstavljen model učenja na daljinu jedan je od pokušaja modernizacije obrazovnog sustava Hrvatske i vraćanja sportaša (riznice sportskih stručnjaka) u Sveučilišne klupe. Ukazano je da su i naši znanstveni resursi vrijedan potencijal za promociju i razvoj sportskog turizma..

Izvor: DalmacijaNews

Institut za turizam okupljene je upoznao sa stoljetnom tradicijom sportskog turizma na Jadranu. Dr.sc. Ivan Novak održao je predavanje na temu resursi i faktori konkurentnosti destinacije važni za planiranje sportsko-turističke ponude koje je pobudilo veliko zanimanje publike. Dr. sc. Mirna Andrijašević ispred Kineziološkog fakulteta Zagreb predstavila je wellness turizam važnim segmentom sportskog turizma i životnom filozofijom. Na ogroman potencijal za razvoj sportskog turizma putem trail i treking aktivnosti ukazala je Anamarija Marović iz Komisije za sportsko penjanje HPS-a..

PROČITAJTE VIŠE..

 


NAJAVA KONGRESA

Makarska je domaćin 2. Kongresa sportskog turizma koji će se održati u hotelu Meteor od 11. do 12. studenoga. Partneri kongresa su Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Kineziološki fakultet Sveučilišta u Splitu, Aspira - Visoka škola za sportski i turistički menadžment u Splitu, Institut za turizam u Zagrebu i Splitski klub olimpijaca. Organizator kongresa, agencija LUX promocija, najavljuje opsežan program.

Pri formiranju programa pažljivo su praćeni trendovi sportskog turizma u svijetu te birane teme vezane za pozicioniranje sportskog turizma Hrvatske o kojima će govoriti naši znanstvenici i sportski stručnjaci. Kroz četiri atraktivna panela, naglasak će biti na zakonskoj regulativi i standardima, a poseban doprinos kongresu dat će mladi znanstvenici i stručnjaci na temu marketinga u sportskom turizmu, te razvoja otoka i zaleđa Dalmacije.

 

Povezani članci

Who's Online

We have 196 guests and no members online