Predstavljen ÖTILLÖ Swimrun Hvar

Prva kvalifikacijska utrka "ÖTILLÖ Swimrun Hvar“ održati će se u nedjelju, 2. travnja 2017. na Hvaru. Ponajbolji swimrun timovi na svijetu spremni su započeti swimrun sezonu 2017. na čarobnoj hvarskoj stazi, zajedno s više od stotinu drugih međunarodnih timova koji se natječu u parovima. Swimrun je sve popularniji sport u kojem se natječu timovi od dva natjecatelja koji naizmjenično trče i plivaju na otvorenom po zadanoj ruti. Vremena za gubljenje nema – trči se u mokrom plivačkom odijelu i pliva u tenisicama. Jedinstven je to sport i doživljaj, uvijek se natječete zajedno s partnerom, a zadana staza je uvijek u netaknutoj prirodi. ÖTILLÖ Swimrun Svjetsko prvenstvo (ÖTILLÖ na švedskom znači od otoka do otoka) originalno je swimrun natjecanje (plivanje i trčanje), na glasu kao jedna od najzahtjevnijih jednodnevnih utrka na svijetu. ÖTILLÖ  Swimrun Hvar jedna je od ÖTILLÖ kvalifikacijskih utrka za Svjetsko prvenstvo 2017. koje se održava u švedskom arhipelagu. Dan uoči glavne utrke organizirana je kraća i dostupnija utrka u Hvaru, ÖTILLÖ Sprint Hvar, koja nudi isti doživljaj kao i duža, zahtjevnija utrka, ali s kraćim dionicama. Tim koji prvi prijeđe cilj dobiva za nagradu zlatnu startnu majicu i kreće u osvajanje preostalih kvalifikacijskih utrka u 2017. za novčanu nagradu od 100 000 eura.

Izvor: DalmacijaNews

Swimrun kao sportska disciplina i prekrasna brdovita obala čistog Jadranskog mora savršen su spoj. Kao dobrom poznavatelju hrvatske obale, teško mi je bilo zamisliti mjesto koje ne bi bilo pogodno za ÖTILLÖ utrku. Uzbudljivo, novo poglavlje u ÖTILLÖ  priči bit će napisano u Hvaru, u Hrvatskoj.- kazao je Ivan Verunica, direktor INCroatia, putničke agencije koja organizira sportske događaje i edukacijske programe

U suorganizaciji s Gradom Hvarom i Turističkom zajednicom grada Hvara "ÖTILLÖ Swimrun Weekend Hvar“ okupit će u nedjelju neke od najboljih swimrun timova.

- Swim run je posebna disciplina koja se tek razvija u svijetu i mi u Splitsko-dalmatinskoj županiji smo to prepoznali jer je to disciplina koja, kao što sam naziv govori, je i plivanje i trčanje, ali uz upoznavanje lokalne destinacije, kulturno- povijesnih znamenitosti, prirode, dakle sve ono što je danas trend u svijetu, mi smo to prihvatili i primjenjujemo ovdje. Trend je zdrav život, zdrava hrana, isto tako uživanje u prirodi i to se upravo događa 1. travnja. Preko 266 natjecatelja će doći na otok Hvar i uživati, to je prava priča za promociju predsezone i prava priča u kojoj možemo promovirati aktivni turizam i našu županiju.- kazao je direktor TZ Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella.

ÖTILLÖ Swimrun Hvar

Povezani članci

Who's Online

We have 257 guests and no members online