Zimska bajka u Dugom Ratu

Prava božićna čarolija ove je godine zavladala i u Dugom Ratu, jer je u ovom mistu omiške rivijere prvi put krenula manifestacija organiziranog obilježavanja Došašća, Adventa. Još je prošle nedjelje, na blagdan svete Lucije, sve u mjestu bilo u znaku brojnih događaja, koncerata, izložbi, predstavljanja knjiga, predstava, a posebno je veselo bilo ovoga vikenda, kada se na trgovima i ulicama Dugog Rata zbivala prava božićna bajka. Za prvi organizirani Advent u Dugom Ratu zaslužni su članovi Moto kluba ‘Reborn’, cijeli mjesni odbor Dugi Rat, Općina Dugi Rat, Turistička zajednica i brojni pojedinci koji su s veseljem uskočili u organizaciju ovih predblagdanskih događanja u Dugom Ratu i svim zainteresiranima priredili pravi božićni ugođaj. Vlasnici OPG-ova prodavali su svoje proizvode, na trgovima i ulicama svi su se slastili slanim i slatkim jelima, a posebno veselje donijeli su Djedovi Božićnjaci podjelom slatkiša. Mjesto više tražilo se za vožnju božičnom kočijom, pa je blagdanski ugođaj u Dugom Ratu bio poput pravog prizora iz bajke...

ADVENT U DUGOM RATU

Zimska bajka u Dugom Ratu

Piše: Ojdana Koharević / Slobodna Dalmacija
Foto: Ante Čizmić / Cropix
Izvor: Slobodna Dalmacija


- Htjeli smo pokazati da zajedništvom možemo učiniti mnogo i uspjeli smo, inicijativi su se odazvali svi, razne udruge, župni ured Jesenice, Dječji vrtić Dugi Rat, Osnovna škola Jesenice, a po dojmovima domaćih i gostiju vidimo da smo isprve napravili pun pogodak. Hvala svima, već sada znamo da će ova manifestacija postati tradicionalna - zadovoljno će Jadran Čizmić, jedan od brojnih organizatora ovog lijepog događaja u Dugom Ratu.

Božićna bajka u Dugom Ratu

Vrijeme je, kao i svima, itekako išlo na ruku pa je božićna čarolija bila okupana suncem, zbog čega su na trgove i ulice izišli svi iz Dugog Rata, ali i ostalih, obližnjih mjesta, od Malog Rata, Jesenica, do Gata, Kostanja u Poljičkoj kneževini.

Da ‘Božićna bajka’ bude baš prava, uljepšali su je oni najmlađi, mališi i veliši iz dugoratskog vrtića, školarci, i članovi župe Jesenice prodajom suvenira.

Veliku pomoć dali su vatrogasci DVD-a Dugi Rat, a cijeli prihod od prodaje ići će, kako i priliči blagdanima, u humanitarne svrhe, potrebitim obiteljima s područja općine.

Zimska bajka u Dugom Ratu

U Dugom Ratu su na svoje došli i brojni gurmani, jer ‘Božićna bajka’ nudi i brojne specijalitete, tako su članovi udruge kuhara ‘Dalmatinska špica’ pripremili besplatni fažol i bakalar.

Vlasnici OPG-ova prodavali su svoje proizvode, pod šatorom, na trgovima i ulicama svi su se slastili slanim i slatkim jelima, a posebno veselje donijeli su Djedovi Božićnjaci podjelom slatkiša. Mjesto više tražilo se za vožnju božićnom kočijom, pa je blagdanski ugođaj bio poput pravog prizora iz bajke.

sunny day bend

‘Božićna bajka’ će se nastaviti i danas, kada u Dugi Rat stiže klaun Šarenko, a posebno će atraktivan biti dolazak Djedova Božićnjaka na motociklima u lučici. Večeras nas u šatoru očekuje "unplugged" koncert Tina i Sandre.

Na sam Badnjak Dugi Rat će, poput mnogih drugih mista, mirisati na tradiciju, jer će na trpezi nuditi svima omiljeni bakalar.

Domaći već znaju, a sada nek znaju i oni izvan ovog mista, svi ste dobrodošli, dođite i budite dio božićne čarolije u Dugom Ratu.

Who's Online

We have 111 guests and no members online