Trnbusi: Smotra dječjih poljičkih crkvenih zborova

U subotu 11. srpnja 2015. godine s početkom u 19:30 sati u Trnbusima, u dvorištu crkve sv. Luke održat će se 14. po redu Smotra dječjih poljičkih crkvenih zborova, koja se tradicionalno u ovoj župi odražava svake godine, druge subote u mjesecu srpnju. Na smotri će nastupiti zborovi iz sljedećih poljičkih župa: župa Porođenja BDM iz Tugara, župa Sv. Josipa iz Dugog Rata, župa Uznesenja BDM iz Srijana-Doca Gornjeg, župa sv. Martina biskupa iz Doca Donjeg, župa sv. Mihovila iz Kostanja, župa Uznesenja BDM iz Podgrađa, župa sv. Ciprijana biskupa i mučenika iz Gata, župa Gospe od Zdravlja iz Podstrane, župa sv. Luke iz Trnbusa, te gostujući zbor Župe Materinstva BDM iz Split- Brda.

TRNBUSI

Piše: Davor Grgat

Prva Smotra dječjih poljičkih crkvenih zborova održana je u Trnbusima 2002. godine. Do održavanja i uopće ideje da se održi i organizira jedna takva Smotra došlo je nakon debitantskog nastupa dječjeg crkvenog zbora župe sv. Luke iz Trnbusa na Smotri poljičkih crkvenih zborova i pučkih pjevača koja se održava tradicionalno u Tugarama, gdje je nastup ovog dječjeg crkvenog zbora iz Trnbusa oduševio sve prisutne. Nakon toga je došlo do ideje da se u Trnbusima počne održavati svake godine Smotra dječjih poljičkih crkvenih zborova.

Organizator ove Smotre su prvenstveno župljani mjesta Trnbusi, dok je suorganizator Društvo Poljičana, a pokrovitelj je Grad Omiš.

Who's Online

We have 212 guests and no members online