Damir Ivanišević preplivao Brački kanal

Damir Ivanišević opet preplivao Brački kanal
Pustolov Damir Ivanišević preplivao je u subotu po drugi put Brački kanal, dionicu dugu 10 kilometara od Supetra na Braču do Suhog Potoka. Za taj pothvat trebala su mu tri sata. Damirov doček na Mijinoj plaži u Suhom Potoku uz brojne sumještane i prijatelje, objektivom je je zabilježio Ante Čizmić. Čestitamo našem maratoncu! ...

MARATONAC

Damir Ivanišević preplivao Brački kanal

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Foto:
Ante Čizmić / Cropix
Izvor: Slobodna Dalmacija

Damir Ivanišević opet preplivao Brački kanal

Feštalo se na Suhom Potoku u čast njihova mještanina Damira Ivaniševića. Nazdravljalo se pivom, mastilo janjetinom, slikavalo, grlilo i ljubilo, a sve zbog Damira koji je, onako, iz čista mira, preplivao Brački kanal.

U 9.30 sati skočio je sa supetarske rive, da bi točno tri sata kasnije, na opće oduševljenje stranih turista, 'izronio' u jeseničkom Suhom Potoku. Mjestu koje se, shvatili ste već, nalazi na moru.

Damir Ivanišević opet preplivao Brački kanal

- Evo me, a doša bi i ranije da me korenat nije odnija milju prema Oriju. Umoran san i sritan, no odmora nema jer sad slijedi fešta do zore - bile su prve Damirove riječi nakon što se jedva probio do vaših reportera.

Pratnja ga, zlu ne trebalo, nije ispuštala iz vida. No, 29-godišnji plivač amater, dojma smo, kao od šale je prevalio deset i pol kilometara dugu dionicu. Niti da se zadihao. Bilo je to, reče nam, 'just for fun'. Čista zabava.

Damir Ivanišević opet preplivao Brački kanal

- Misec dana san se intenzivno priprema za ovaj maraton, odradija san uz kraj nekoliko generalnih proba, tako da niti jednoga trena nisan posumnja u uspjeh. A i geni su učinili svoje jer mi je mater Svjetlana bila plivačica - veli Damir otkrivajući kako mu je planinarenje, treking pogotovo, ipak draže od plivanja.

Uskoro će put Korzike na osvajanje tamošnjih vrhova, a na neki novi plivački maraton za sada ne pomišlja. Karijera Veljka Rogošića ga ne zanima.

- Prije dvi godine san za dvi i po ure pripliva devet kilometara od Postira do Suvog Potoka, a nakon ove dionice mogu reć da bi to bilo to što se daljinskog plivanja tiče - ističe magistar farmacije koji je u svojoj tvrtki, nek' se i to zna, dvaput zaredom proglašen zaposlenikom godine.

Damir Ivanišević opet preplivao Brački kanal

Ovaj maraton posebno je, pak, posvetio jednoj osobi. Ne, nije djevojka u pitanju...

- Moj vršnjak i veliki prijatelj Božidar Marasović nalazi se u bolnici zbog Guillian-Barreova sindroma, nedavno je dobija drugog sina, a ja mu želin brz oporavak i da nam se vrati kako bismo još jedanput, zajedno s cilin miston, mogli profeštat i njegovo ozdravljenje - zaključuje Damir Ivanišević.

Povezani članci

Who's Online

We have 278 guests and no members online