Vaterpolo Šušur u gradu gusara završio pobjedom CB Bagulin i restorana Milo

Završen je drugi omiški revijalni vaterpolo spektakl "Šušur", a dojmovi se još prepričavaju po svim merdijanima ove lude balote što se okreće oko žutog baluna. Ove godine slavila je ekipa Caffe Bar Bagulin & restoran Milo koji su u uzbudljivom i do kraja neizvjesnom finalu pobjedili restoran Aga & restoran Espana rezultatom 3:2. U nastavku je Svetino izvješće s turnira ilustrirano šušurom fotografija lokalnih meštara kamere ...

GUSARSKI VATERPOLO

Izvještaj s završnice 2. Šušura

Vaterpolo Šušur u gradu gusara

Piše: Sveto Dobrota
Foto: Šušur FB, udruga prijatelj, Zvone Kujundžić


Utakmica za 5. mjesto:

CB PRiČA & restoran Puljiz - CB Turjun & restoran Bastion 7:9

Susret prošlogodišnjih pobjednika i četveroplasiranih ekipa ponudio je najefikasniju utakmicu završnice. PRiČA & Puljiz su odlučili pomladit ekipu kao zalog za budućnost i uz par iskusnijih (povratnik Ivan Barišić) parirati iskusnijima iz Turjun&Bastion.

Ovog puta iskustvo je pobjedilo u utakmici punoj lipih poteza. Posebno su interesantni bili dvoboji očeva (Turjun&Bastion) i sinova (PRiČA &Puljiz), a posebno dva Rudana (stariji na golu pobjedničke ekipe) gdje je mlađi 3 puta bio neumoljiv u završnicama napada. Ova utakmica je bila lipo zagrijavanje za nastavak Šušura.

Vaterpolo Šušur u gradu gusara


Utakmica za 3. mjesto:

Caffe Bar Desperado Omis & restoran Pod Odrnom - CB In Caffe & konoba Ćaća 10:3

Prošlogodišnji finalist i nova ekipa na turniru nisu ponudili nikakvu zanimljivu završnicu. Od početka Desperado & Pod Odrnom bolji. Novi golman Petar Smoljanović je zaključao vrata, a brze kontre bile su neumoljive. Na kraju su se najmlađi u gubitničkim redovima upisali u strijelce i nagovijestili kakvu takvu budućnost ove momčadi.

Vaterpolo Šušur u gradu gusara


FINALE:

Caffe Bar Bagulin & restoran Milo - Restoran Aga & restoran Espana 3:2

Ove godine Bagulin pojačan neigranjem Ivana Ivanaca ili mlade snage iz Nemire? odigrao je utakmicu za anale, utakmicu vrijednu finala, ne toliko zbog lijepe igre koliko zbog napetosti, borbe, želje i svega zbog čega ovaj poluamaterski vaterpolo turnir i postoji.

Vaterpolo Šušur u gradu gusara

Prvo poluvrijeme i rezultat 1:1 je naslutilo da će svaki gol u nastavku biti bitan, a možda i odlučujući. U drugom poluvremenu golman Bagulina & Milo Vanja Vlahović posve je zaključao svoja vrata i potvrdio važnost golmana na ovom turniru (prošle godine Nikola Vulić je bravurama odveo svoju ekipu do pobjede).

Vaterpolo Šušur u gradu gusara

A kad je Bagulin&Milo otišlo na 3:1 pred sam kraj drugog poluvremena sve je bilo gotovo i veliko gusarsko slavlje je moglo početi. Za kraj su igrači Age&Espane uspjeli samo ublažiti poraz i konačno zabiti Vlahoviću. Nakon sučevog zvižduka počelo je slavlje koje se nastavilo do sitnih sati u pobjedničkom kafiću.

Vaterpolo Šušur u gradu gusara


Konačni poredak za povijest i ljetopise je sljedeći:

Vaterpolo Šušur u gradu gusara

1. CB Bagulin & restoran Milo
2. Restoran Aga & restoran Espana
3. Caffe Bar Desperado Omis & restoran Pod Odrnom
4. In Caffe & konoba Ćaća
5. CB Turjun & restoran Bastion
6. CB PRiČA & restoran Puljiz

Vaterpolo Šušur u gradu gusara

Dogradonačelnik Ivo Tomasović (ove godine i igrač ekipe In Caffe& Ćaća) je uručio prijelazni pehar koji će sada 12 mjeseci krasiti vitrine CB Bagulin.

Do idućeg Šušura.

Vaterpolo Šušur u gradu gusara

Dugoraćane će vjerojatno zanimati da je u pobjedničkoj ekipi veliki doprinos pobjedi dao i Korentov dvojac u vaterpolo penziji - Alen Novaković i Stipe "tatica" Kadić.

Eto, tek toliko da se zna..

Vaterpolo Šušur u gradu gusara

Vaterpolo Šušur u gradu gusara

Povezani članci

Who's Online

We have 144 guests and no members online