Pošta zatvara ured na Priku

Pošta u OmišuU "Hrvatskoj pošti" nastavljaju sa zatvaranjem ureda diljem Dalmacije. Nakon Zagore, pri čemu ih ni buna ojađenih stanovnika toga kraja nije priječila da stave katanac u bravu na mnoga vrata iza kojih se većini nalazio jedini dodir s civilizacijom, na red je došlo i priobalje. Točnije, Omiš i poštanski ured na Priku ...

I PRIKO BEZ POŠTE

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Djelatnici ureda su obaviješteni kako će im zadnji radni dan na toj lokaciji biti 28. veljače, nakon čega im, baš kao i korisnicima, slijedi selidba u prostor s druge strane Cetine. Prebacivanje stvari već je počelo, radnici su zabrinuti jer su svjesni kako u jedinoj preostaloj omiškoj poslovnici neće biti posla za sve, a iz centrale im nitko ne nudi dodatna pojašnjenja. Spakirajte se i ugasite svjetlo kad budete izlazili, to je sve što im je za sada rečeno.

Ništa bolje nije prošao ni novinar “Slobodne”, dapače, u izjavi koja nam je elektroničkim putem proslijeđena iz Zagreba, s adrese Jurišićeva 13, stoji kako u “Hrvatskoj pošti” uopće ne razmišljaju o zatvaranju ureda na Priku. - “Hrvatska pošta” standardno prati potrebe korisnika i poslovanja svih poštanskih ureda u RH, te uvijek donosi poslovne odluke temeljene na rezultatima analiza.

U ovom trenutku ne postoji odluka o preustroju poštanskih ureda koje ste naveli - riječi su ispod kojih se potpisala Jo Kempen iz Ureda za korporativne komunikacije. Uz ured na Priku, Jo Kempen smo zamolili da se izjasni i o glasinama o zatvaranju ureda u Krilu Jesenicama, Gatima, Tugarima, Kostanjama i u Lokvi Rogoznici, no više od navedene dvije rečenice nismo uspjeli izvući.

pošta u Omišu

Zbog čega u “Hrvatskoj pošti” demantiraju već dogovoreno zatvaranje ureda na Priku teško je reći. Dosadilo im, valjda, konstantno objašnjavanje s nervoznim građanima, pa računaju da ih je bolje dovesti pred gotov čin. Radnici se, pak, križaju i ne vjeruju što im poslodavac čini.

Ured na Priku, nabujalom omiškom kvartu kojem gravitiraju i stanovnici Duća iz dugoratske općine, bio je, kažu nam, profitabilan, te nikakva razloga za njegovim zatvaranjem nema. Jedino logično objašnjenje jest da će nakon naprasnoga gašenja uspješne poslovnice lakše zatvoriti ostale, sve redom neprofitabilne urede u omiškome kraju.

Povezani članci

Who's Online

We have 116 guests and no members online