Thrill blues festival nadmašio sva očekivanja

Svako misto svoju feštu ima, a Trilj je s prvim Thrill Blues Festivalom, koji se održao u petak, 14. srpnja održao na oduševljenje više od četiri tisuće posjetiteljea i svih onih u organizaciji koji su bili dio ove priče, mali gradić na Cetini ucrtao u kartu jedinstvenih ljetnih događanja koji će (ako se blues priča u Trilju nastavi) nadamo se postati nezaobilazno ljetnoi odredište ljubitelja bluesa i ostale odlične glazbe. Jer, kao što reče triljski gradonačelnik Ivan Šipić, nije Trilj samo ganga, rera, klape. Pokazali smo da ovaj Cetinski kraj ima puno kvaliteta, i da možemo ponuditi i nešto drugačije. Nakon jutarnje dječije blues radionice, uvodnog predavanja o devet godina hrvatskog bluesa u Memphisu i premijernog prikazivanja filma ‘S bluesom prema jugu’ Borisa Hrepića Hrepe i Siniše Bizovića, te degustacije delicija Cetinske krajine od kojih su najpopularnije bile "žabe to go", u dvadeset sati u Triljskom gradskom parku počeo je pravi blues spektakl. Atmosferu su zagrijali odlični bendovi, sinjski ‘DBluz’ i triljski ‘Ozone’, a nastavili su izvrsni riječki gitarist ‘Hal’, i odlični crnogorci iz Kotora ‘Light Under the Black Mountain’ i bend Borisa Hrepića Hrepe ‘Sunnysiders’. Vrhunac je bio nastup svjetske blues zvijezde Erica Sardinasa i njegovog Big Motor banda. Sardinas je istaknuo da mu je čast i zadovoljstvo biti na prvom Thrill Blues Festivalu. Svoje zadovoljstvo festivalom nisu krili ni brojni posjetitelji koji su američku blues zvijezdu tri puta zvali na bis. Na opće oduševljenje, umjetnički direktor festivala, Boris Hrepić, zasvirao je usnu hormoniku sa Sardinasom, a sve je završeno klasikom The Doorsa ‘Roadhouse Bluese’.

THRILL BLUES FESTIVAL

Više od 4.000 ljudi uživalo u bluesu na obali Cetine

Izvor: Story.hr i drugi

Idejni začetnici ove hvalevrijedne priče su Boris Hrepić Hrepa, bivši basist Daleke obale, Darko Bakić iz grupe Buđenje i Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista. Zadovoljan je i triljski gradonačelnik Ivan Šipić: ‘Nije Trilj samo ganga, rera, klape. Mi smo pokazali da ovaj kraj ima puno kvaliteta, i da možemo ponuditi nesto drugačije’.

Tijekom festivala sve je bilo u znaku bluesa, organizirani su koncerti, radionice za djecu, degustacije triljskih specijaliteta a svi koji su željeli provesti cijeli dan u Trilju i doživjeti ga u punom sjaju mogli su se okušati u raftingu, jahanju, biciklizmu, probati gastro specijalitet - cetinske žabe (a posebno su popularne bile "žabe to go") te upoznati kulturnu baštinu Trilja i okolice kroz lokalitete: Utvrda Nutjak, Utvrda Čavina, Grabske mlinice, Tilurij..

Povezani članci

Who's Online

We have 284 guests and no members online