Braća Teofilovići i Kries na 4. Makarskom Etnu

Teofilovići i TadićJedno od najvećih osvježenja world music scene zadnjih godina - prekrasni glasovi braće Teofilović zajedno će sa energičnom scenskom pojavom skupine Kries uveličati 4. izdanje etno manifestacije "M*etno / Makarski Etno" koja će se održati u srijedu, 18. srpnja u Makarskoj. Šira publika Teofiloviće upoznala ih je preko hvaljenog albuma "Vidarica" koji su nedavno objavili u suradnji s gitarističkim genijem Miroslavom Tadićem. Građani Makarske i njihovi brojni gosti imat će priliku uživati u mističnom putovanju kroz prošlost Balkana u visoko individualiziranom nastupu zaboravljenih pjesama Srbije, Makedonije, Dalmacije, Kosova kojima su braća Teofilovići dali novi život. Uz njih "M*etno" će već tradicionalno rasplesati energični nastup skupine Kries, najaktivnijih predstavnika world music scene s ovih prostora. Zvukovi mediteranskih glazbala i dinarski ritam samo su neki od razloga velike ljubavi između makarske publike i ove skupine koja uz koncerte često i uspješno stvara kazališnu i filmsku glazbu poput one za film 'Konjanik' za koju su osvojili i Porina 2005. godine ...

MAKARSKA

Braća Teofilovići - atrakcija svjetske world music scene na 4. Makarskom Etnu

Izvor: DalmacijaNews

U samom centru Makarske, na Spomeniku na Glavici, kulturno umjetničko društvo "Tempet" već četvrtu godinu zaredom organizira prvorazredno kulturno događanje koje se ove godine može pohvaliti dolaskom svjetski poznatih muzičara Ratka i Radiše Teofilovića, majstora izvođača drevnih pjesmama čitave regije.

Etno večer u intimnoj atmosferi pod gradskom zvjezdarnicom, a opet u samom centru grada upotpunit će i natup domaćina i oganizatora folklorni asambl "Tempet" te KUD-a Brodosplit. Za vizualnu dimenziju večeri pobrinut će se video umjetnici Lina Rica i Boštjan Čadež s video projekcijama na monumentalni Spomenik Revolucije na makarskoj Glavici.

Cijena ulaznice za ovaj vrhunski kulturni događaj je simboličnih 10 kuna, a početak kocerta je u 21.30. sati.

Povezani članci

Who's Online

We have 138 guests and no members online