Svjetske kuharske zvijezde u Makarskoj

Već je deset proslavljenih stranih kuhara sa sigurnošću potvrdilo svoje sudjelovanje među 30 najvećih majstora kužine, koji će za prestižnu titulu "Šampiona kulinarstva" i nagradni fond od pedeset tisuća kuna ukrstiti kuhače krajem veljače u hotelu "Meteor", na trećem po redu "Biseru mora". Države iz kojih u Makarsku stižu kulinarske zvijezde su Njemačka, Italija, Srbija, BiH te Albanija, a očekuju se potvrde iz još nekih zemalja, doznajemo od Mira Bogdanovića, predsjednika Saveza kuhara mediteranskih i europskih regija ...

GASTRO NATJECANJE NA TREĆEM "BISERU MORA

Piše: T. Sumić / Slobodna Dalmacija


Miro Bogdanović, uz pomoć turističke zajednice naše županije i Grada Makarske te uz visoko pokroviteljstvo Predsjednika Republike, stoji iza organizacije natjecanja, koje se svečano otvara 29. veljače u 11 sati.

- Ove smo godine "Biser mora" protegnuli na tri dana. Već sada možemo istaknuti kako je riječ o najvećem kuharskom natjecanju u Hrvatskoj - ističe Bogdanović.

Na "Biseru mora", osim kuharskog natjecanja, čije je finale na rasporedu u nedjelju, održat će se brojne radionice i predavanja te će se predstaviti i brojne knjige, vina i prehrambeni proizvodi.

Povezani članci

Who's Online

We have 196 guests and no members online