Liječnici nisu stimulirani da prekovremeno rade u vlastitim ustanovama

LiječnikLiječnici zaposleni u bolnicama i dalje će moći raditi privatno u privatnim ordinacijama. Liječnici jednostavno nisu stimulirani da više zarade povećanim radom u vlastitim ustanovama i poslijepodne. Time bi se mogle dodatno smanjile liste čekanja i omogućiti građanima da bez predugog čekanja obave pretrage, preglede i ambulantne zahvate poslije radnog vremena. Sve ono što građani mogu u privatnim ordinacijama, naravno, ako si to mogu priuštiti. Ostaje otvoreno pitanje hoće li se s novim pravilnikom odstraniti sumnja u neetično postupanje, pozivanje pacijenata da dođu u privatnu ambulantu, izvan radnog vremena ...


JAVNO-PRIVATNA PRAKSA

Liječnici iz bolnica i dalje nesmetano rade i u privatnim ordinacijama

Izvor: Vjesnik

liječniciProšle godine dozvolu za privatni rad imalo je nešto više od 1100 liječnika. Oko 850 radilo je u privatnoj zdravstvenoj ustanovi, a 280 u državnoj.

Hrvatska je s 276 liječnika na 100.000 stanovnika (podaci iz 2008. godine) ispod prosjeka tranzicijskih zemalja i zemalja Europske unije.

Liječnička komora upozorava da se nakon ulaska Hrvatske u EU mogu očekivati veće migracije mladih hrvatskih liječnika u bogatije zemlje.

Povezani članci

Who's Online

We have 209 guests and one member online

  • admin