Iz Regije..

Radnici ‘Peovice’ već godinama ne plaćaju račune za smeće

Odvoz smećaVjerovali ili ne, ali radnici “Peovice”, njih više od pedeset, počevši od generalnoga direktora do zadnjega škovacina, nikada u svom životu nisu platili niti jedan jedini račun za odvoz smeća. Nikada! Niti jedan jedini račun! - Čuo sam za to i kao građanin nisam vjerovao da je to istina, jer kako nešto takvo uopće može biti istina, sve dok se na svoje oči nisam u to uvjerio – kaže, kako prenosi Slobodna Dalmacija, Leonardo Ljubičić, friško imenovani direktor “Peovice” ...

OD STOLJEĆA SEDMOG

Radnici ‘Peovice’ već godinama ne plaćaju račune za smeće

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Foto:Damira Kalajžić

Izvor: Slobodna Dalmacija, Fosal.hr

Leonardo Ljubičić je tek tjedan dana na čelu omiške komunalne tvrtke, te još uvijek ne zna za koji je točno iznos “Peovica” oštećena ovakvim načinom “naplate”, pa nije želio ni komentirati novinarski izračun prema kojemu je komunalna tvrtka od 1991. godine do danas ostala bez najmanje 700.000 kuna.- Premda ne snosim nikakvu odgovornost za ovo skandalozno postupanje, ispričavam se svim građanima koji uredno podmiruju svoje obveze, a svima ostalima poručujem kako se neplaćanje računa više neće tolerirati. Svi će građani ubuduće biti jednaki, baš kao što će i naša usluga prema svima biti ista. Dok sam ja direktor povlaštenih neće biti! – rezolutan je Ljubičić.

A njegov prethodnik, Nikša Nikola Mimica, u svemu ne vidi ništa sporno. Niti mu je neugodno pred građanima koji su uredno, bez obzira na mjesečna primanja, podmirivali svoje obveze.

- Vi me pitate za nešto što je u “Peovici” praksa još iz o-ho-ho vremena.

- Pojasnite malo, što su to o-ho-ho vremena?

- Ja sam za direktora došao 1991. godine i takvu sam praksu naslijedio. Dakle, još iz Jugoslavije datira to da naši radnici ne plaćaju odvoz smeća.

- I vama je to bilo normalno?!

Nikša Mimica- Iskreno, bilo mi je malo čudno, ali tko sam ja da diram stečena prava radnika.

- Znači li to da postoji i dokument na osnovi kojega radnici “Peovice” ne plaćaju odvoz smeća?

- Ne znam, možda je i postojalo nešto, ali nije riječ o tome, nego o prihvaćanju sugestije mojih prethodnika da budem socijalno osjetljiv prema radnicima. Znate i sami da su plaće male, pa smo im, evo, na ovaj način izlazili ususret da barem na jednome računu ušparaju koju kunu.

- Jeste li vi, baš kao i ostali direktori u firmi, plaćali odvoz smeća?

- Nisam. Niti ja, niti itko drugi u “Peovici”. A ne plaćamo ga ni dan danas.

- Kako se to uklapa u priču o socijalno osjetljivom poduzeću?

- Što se mene tiče, nema nikakvih problema, ubuduće ću sve plaćati kao i ostali građani. Novi direktor u tome ima moju punu podršku.

- Nisam vas to pitao, nego je li vas bilo sram pred građanima?

- Zašto bi me bilo sram? Pa nije sad to ne znam kakav iznos.

- Svi radnici puta 12 mjeseci pa puta 23 godine i eto nas skoro na milijun kuna.

- Nije baš toliko, nekoć su bile manje cijene odvoza smeća. No, baš me briga, pišite što vas je volja, vi ionako sve znate, a prava istina vas uopće ne zanima.

Povezani članci

Who's Online

We have 197 guests and one member online

  • admin