Čestitamo Dan državnosti

Svim čitateljima, sumještanima i građanima Republike Hrvatske čestitamo veliki praznik, Dan Državnosti!

25. lipnja 1991. Hrvatski sabor je nakon provedenog referenduma donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti, proglasivši Hrvatsku samostalnom i neovisnom državom.

Nije baš da smo od nje u međuvremenu napravili "novu Švicarsku"... ali "svoji smo i na svome" i valjda ćemo uskoro uspjeti hrabrim i odlučnim zaokretom od nje početi raditi jednu potpuno drukčiju Hrvatsku, zemlju liberalne demokracije, "malog" i efikasnog državnog aparata, modernog i otvorenog društva, sličnog onima u koje, nažalost, danas naša djeca bježe.

PROSLAVA DANA DRŽAVNOSTI

Piše: Mladen Banović

Povodom obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske, dana 25. lipnja 2018.g. (ponedjeljak) u 9.00 sati uz Središnji križ na Gradskom groblju Vrisovci gradonačelnik Ivo Tomasović i njegovi zamjenici, članovi Gradskog vijeća Grada Omiša na čelu s predsjednikom Zvonkom Močićem te predstavnici udruga položit će vijence i zapaliti svijeće palima za Domovinu.

U 9.30 sati kod Spomenika poginulim braniteljima Domovinskog rata s područja Grada Omiša i općina Dugi Rat, Šestanovac i Zadvarje odat će dužnu počast poginulim hrvatskim braniteljima.

spomenik u dugom ratu