Stipendiranja učenika u obrtničkim zanimanjima

Ministarstva poduzetništva i obrta je objavilo javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za aktivnosti Stipendiranja učenika u obrtničkim zanimanjima. Prijave se zaprimaju od 01.09.2015. godine do 30.09.2015. godine. Ovaj Otvoreni javni poziv namijenjen je učenicima srednjih škola koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta. Iznos potpore koji se može dodijeliti je 750,00 kuna po učeniku mjesečno, za školsku godinu 2015./16. (od 01.09.2015. do 31.08.2016. godine). Svu potrebnu dokumentaciju možete pronaći ovdje.

Izvor: LAG-adrion.hr

Ciljevi ovog Otvorenog javnog poziva su:

- povećati interes mladih za obrazovanjem u deficitarnim obrtničkim zanimanjima
- usvajanje ključnih vještina i kompetencija u deficitarnim obrtničkim zanimanjima
- osigurati kvalitetno obrazovane kadrove koji mogu potaknuti zapošljavanje i samozapošljavanje u obrtništvu.

Prihvatljive aktivnosti su:

-  potpore se odobravaju za stipendiranje učenika koji se u školskoj godini 2015./2016. u srednjim školama obrazuju u zanimanjima u sustavu vezanih obrta iz Pravilnika o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica („Narodne novine“, broj 42/08), koja su ovom Aktivnošću određena kao deficitarna: autolakirer, autolimar, automehatroničar, bravar, dimnjačar, elektroinstalater, fasader, galanterist,  instalater grijanja i klimatizacije, instalater kućnih instalacija, konobar, krojač, krovopokrivač, kuhar, mesar, pekar, plinoinstalater, slastičar, stolar, tesar i vodoinstalater.

-  potpora se može dodijeliti i za druga obrtnička zanimanja koja na svom području područna služba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje odredi kao deficitarna.


U proračunu Ministarstva poduzetništva i obrta  na proračunskoj aktivnosti planirano je ukupno 9 mil. kuna za dodjelu bespovratnih potpora temeljem ovog Otvorenog javnog poziva.

Povezani članci

Who's Online

We have 165 guests and no members online