Narodna knjižnica Dugi Rat

Narodna knjižnica u Dugom RatuNapokon smo i to dočekali! Knjižnicu u dugom Ratu! Dugoočekivana i značajna kulturna ustanova napokon je otvorila vrata svim ljubiteljima knjige i kulture, ali i svim zainteresiranima. Otvorena uoči blagdana sv.Josipa i dana Općine, knjižnica će, ne sumnjamo, obogatiti pomalo učmalu kulturnu svakodnevnicu Općine, možda i nekim dodatnim kulturnim događanjima (književnim susretima, tribinama, promocijama,... ) koji bi se mogli održavati u ovom atraktivnom prostoru u samom središtu mjesta.

Na svečanom otvaranju Narodne knjižnice njen prvi pročelnik Goran Tičić ustvrdio da je već popunjena u tolikoj mjeri da se dogodine treba već preseliti u nove prostore.

Narodna knjižnica u Dugom RatuNarodna knjižnica u Dugom RatuNarodna knjižnica u Dugom Ratu

Priča o knjižnici, svjedoci smo, priča je sa sretnim svršetkom. Ili je možda bolje reći - početkom.

No, ne zaboravimo, sve je počelo prije dvije, tri godine, člankom našeg dugoratskog bankara i bivšeg dopisnika Slobodne Dalmacije, Radio Splita, Kronike Duća - Daria Pekasa - koji je u jednom od prvih brojeva sad već ugaslih Dućkih (i ne samo Dućkih!) novina - Kronike Duća - napisao članak s naslovom (ako se dobro sjećam, op.ur.) "Knjižnica u Dugom Ratu".

 

Povezani članci

Who's Online

We have 238 guests and no members online