Hoćemo građansko društvo, a ne leteći cirkus

Stranka Živi zid prošlog je tjedna održala prvi kongres od postojanja u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu. S govornice su se mogla čuti razna obećanja i "planovi" za spas Hrvatske. Među njima su tako bili izlazak iz EU i približavanje Rusiji, štampanje novca i mnoge druge živopisne ideje čelnika Živog zida. Živi zid je trenutno najbrže rastuća stranka u državi, a na njihove ideje komenirala je čelnica stranke Pametno.
Marijana Puljak je skup Živog zida nazvala "letećim cirkusom" na svom Facebooku. Njenu objavu prenosimo u cijelosti: "Nakon ludih obećanja koje smo jučer čuli u Lisinskom, jedini savjet koji vam mogu dati je uključite se i pomozite nam spasiti ovu zemlju od letećeg cirkusa. Opasnije od svega je promatrati ovo sa strane i ne činiti ništa. Neće nas spasiti štampanje i dijeljenje novca, izlazak iz svih međunarodnih integracija, udaranje po poduzetnicima, zabrane cijepljenja. To je crni scenarij i ako vas je imalo briga dignite se od fejsa i uključite se. Ljudi koje čekamo da mijenjaju stvari smo mi sami."

Izvor: Dalmacija Danas
 


Čitam program Živog zida..

Izvor: FB Ilija Jandrić

Čitam program Živog zida. Potrudili su se to lijepo sročiti, čista bajka. Ali evo par zanimljivih detalja: ukinuli bi kredite u stranoj valuti, ali i štednju! Znači ne bi više bilo štednje u eurima, samo u kunama. HNB bi iskoristili kao blagajnu za krpanje proračunskog deficita. PDV bi imao različitu stopu, na hrvatske proizvode 10 %, a na strane čak 30 %! Ukinuli bi TV pretplatu, ali bi se HRT izravno financirao iz državnog proračuna. Svim građanima i tvrtkama otpisali bi porezni dug! Ukinuli bi fiskalni račun. Ukinuli bi Ustavni sud. Ukinuli bi trodiobu vlasti i neovisnost pravosudne vlasti. Iznad sudova bio bi Sabor! Znači potpuna i otvorena politička kontrola sudova!? Pišu da bi osigurali izbor neovisnih i nekorumpiranih sudaca, ali ne žele otkriti kako - da im ne ukradu taj dio programa! :) Mogućnost proglašenja ništetnim svih ugovora od nastanka RH pa i onih o privatizaciji (ne navode hoće li isplatiti kupce, npr. Deutsche Telekom, MOL?). Obećavaju besplatnu struju i vodu svima. Uveli bi nasljedno stanarsko pravo u državnim stanovima. Oduzeli bi 10.000 praznih stanova koji su u vlasništvu banaka. Zabrana ovrhe nad jedinom nekretninom zbog neplaćanja kredita (ne kažu koja će banka ikad ikome u tom slučaju dati stambeni kredit?) Državna poljoprivredna zemljišta dala bi se u BESPLATAN "zakup" na rok do 20 godina. Zabranit će GMO, ali će financirati pronalazak herbicida za potpuno uništenje ambrozije! Besplatno obrazovanje za sve studente, bez obzira na to jesu li pali godinu i koliko dugo studiraju! Cijepljenje djece ne bi bilo obavezno. Ako EU u roku 5 godina ne postane "europski san", RH je treba napustiti! Odmah napustiti NATO! BIH - ili švicarski model s 10 do 20 nacionalnih kantona ili treći hrvatski entitet! Priznanje Palestine! Eh da, i legalizacija konoplje! :D Čini mi se da se dimilo dosta konoplje prilikom pisanja ovog programa...

Povezani članci

Who's Online

We have 326 guests and no members online