Međugorje: 30. godišnjica Gospinih ukazanja

MeđugorjeU petak, 24. lipnja Međugorje slavi 30. godišnjicu početka Gospinih ukazanja. Tisuće hodočasnika iz 30-tak zemalja svijeta, među kojima je veliki broj vjernika iz Hrvatske, sudjeluje u molitvama, misama, brojnim pobožnostima. Središnji večernji molitveno-liturgijski program započinje u 18 sati molitvom krunice i nastavlja se misnim slavljem u 19 sati koje će predvoditi fra Zvjezdan Linić. Međugorski fenomen počeo je 24. lipnja 1981. na Podbrdu kod Međugorja kada se po osobnim tvrdnjama šest vidjelica Gospa prvi put pojavila. Budući da su bili iznenađeni i zbunjeni, tek sutradan 25. lipnja 1981. su Ivanka Ivanković, Mirjana Dragičević, Vicka Ivanković, Ivan Dragičević, Marija Pavlović i Jakov Čolo prišli Gospi pa se taj datum uzima kao obljetnica ukazanja Blažene Djevice Marije koju u Međugorju zovu Kraljica mira...


MEĐUGORJE

30. godišnjica Gospinih ukazanja

Izvor: Hina

Prema osobnim navodima i 30 godina kasnije ukazuje se međugorskim vidjelicama. Od tada do danas rijeke vjernika, procjenjuje se više desetaka milijuna, pohodi ovo mjesto molitve i mira.

Međugorski fenomen najprije je bio predmet istraživanja Jugoslavenske biskupske konferencije. Službenim stajalištem iz Zadra 1991. godine, jugoslavenski su biskupi, iako su rekli da se po rezultatima dotadašnjeg istraživanja ne može potvrditi nadnaravnost slučaja, ostavili otvorenim pitanje međugorskog fenomena. Vidjelice su i dalje tvrdile da im se Gospa ukazuje.

Prošle godine, osnovana je međunarodna komisija za Međugorje i slučaj je uzdignut na razinu Kongregacije za nauk vjere Svete Stolice koja bi trebala dati konačni sud o međugorskom fenomenu.

Povezani članci

Who's Online

We have 273 guests and no members online