Muć: Međunarodna smotra folklora 'Stara je škrinja otvorena'

Škrinja je otvorenaMuć je dvanaesti put bio domaćin međunarodne smotre folklora “Stara je škrinja otvorena”, a ove je godine na Radači nastupilo više od 600 folkloraša. Manifestaciju folklora iz svih krajeva zemlje, ali i inozemstva, kaoi uvijek organizira KUD “Branimir 888” iz Muća, a unatoč recesiji, ove su godine uz domaće skupine uspjeli organizirati i dolazak inozemnih folkloraša. Zato je Grgo Šegović, predsjednik KUD-a “Branimir 888”, bio više nego zadovoljan i zahvalan najbližim suradnicima.. - Tijekom dva dana predstavili smo kulturnu baštinu našega kraja i ponovno upoznali i nove običaje drugih folklornih skupi na. Folklor je dio naše tradicije i zato to bogatstvo moramo čuvati ...

KULTURNA BAŠTINA - MEĐUNARODNA SMOTRA FOLKLORA U MUĆU

U Muću je stara škrinja 12. put otvorena

Piše: Ojdana Koharević / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


- Znamo da ne bismo uspjeli bez podrške općinske, županijske i državne vlasti, a uz to posebno moram zahvaliti našim gostima zbog dolaska i svim ljudima našeg KUD-a, oni su se brinuli o svakom detalju - kaže šegović.

Koliko folklor vole svi uzrasti, najbolje se vidjelo na pozornici jer je bilo od najmlađih plesača i plesačica od tri, četiri godine, sve do vitalnih folkioraša i folklorašica u osmom desetljeću života.

Muć, smotra folklora
Folkloraši iz Europe plešu u Muću ...

Povezani članci

Who's Online

We have 162 guests and no members online