Čestitamo Dan neovisnosti

Čestitam Vam Dan neovisnosti, praznik kojeg obilježavamo u spomen na 8. listopada ratne 1991. kada je Hrvatski sabor jednoglasno donio Odluku o raskidu državnopravnih sveza s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ,
Uoči praznika naš načelnik je zajedno s općinskim vijećnicima i predstavnicima dugoratskih udruga položio vijence i zapalio svijeće pred spomenikom palima za Hrvatsku na trgu sv. Josipa u Dugom Ratu.  U Omišu je kod Spomenika poginulim braniteljima Domovinskog rata s područja Grada Omiša i općina Dugi Rat, Šestanovac i Zadvarje odana počast poginulim hrvatskim braniteljima.
Proslavite i vi, dragi čitatelji, u utorak  Dan neovisnosti Lijepe naše. Iako nam se ponekad ne čini tako, živimo u ponajljepšem i najrazvijenijem dijelu "trećeg kamenčića od Sunca", našem jedinom domu u poznatom nam dijelu Svemira, u slobodnoj domovini koju smo oduvijek sanjali..
Sad, kad je napokon imamo, zasučimo rukave i uključimo mozak s auto-pilota i napravimo od nje i odlično mjesto za život. Za sve nas i za one koji će doći poslije nas. Imamo za to sve preduvjete.. istina, i par prepreka, poput naše kvarne "elite" iz HDZSDP-a. Ja vjerujem da mi možemo u gradnji poštenijeg, radišnijeg, odgovornijeg, pametnijeg društva i te izazove svladati.. ako to želimo. Oni malodušni i skeptičniji među nama (ako to žele, mogu i dlje odlaziti u Irsku, Njemačku..) neka se samo prisjete 8. listopada 1991. Da, može se. Nije bilo lako i neće ni nama biti lako, ali može se. A i mora. Lijepa i naša. Verzija 2.0.

Piše: Mladen Banović
Foto: Izviđači Dugi Rat

Povezani članci

Who's Online

We have 267 guests and no members online