Uljanik: Spalionica novca poreznih obveznika

Država je prema Uljaniku izložena nekih 4 milijarde kuna (500-600 mln eura), dakle to je novac koji je tamo potrošen, bačen, spiskan, spržen, uništen. Samo da bude jasno koliko je to novca, evo što se moglo, odnosno što se neće dogoditi zbog toga:
Četiri milijarde kuna kad podijeliš na broj stanovnika to je više od tisuću kuna po glavi, odnosno tri tisuće po svakom zaposlenom. Dakle svakom zaposlenom građaninu RH iz džepa su oteli 3.000 kuna za ovo, jedan minimalac. Ono, opipljiv novac za razliku od dvije porezne reforme koje nisu ni približno toliko vratile poreznim obveznicima (koliko je ono bilo rasterećenje - 70 kuna mjesečno?).
Kad četiri milijarde podijeliš na broj radnika Uljanika, ispadne da smo svakom poklonili po više od milijun kuna. Pazi, milijun kuna. Što se sve može za to - pokrenuti business, izgradit kuću s bazenom pa rentati ostatak života, uložiti u dionice, školovati desetoro djece na elitnim fakultetima. (Pazi, a oni štrajkaju i hoće još. Milijun nije dosta, daj dva!)...
Enjoy your weekend. A u ponedjeljak podrži Vladu u ideji da tamo sprži još dvije milijarde kroz takozvani "plan restrukturiranja".

Izvor: FB Davor Huić

Uljanik - štrajk radnika

Reforma mirovinskog sustava

Cijela diskusija se vodi oko famoznih 27 posto razlike koju su dobili oni iz prvog stupa a neće oni iz drugog. Trošak toga da desetine tisuća budućih penzionera primaju 700-800 kuna više mirovine (kao i ovi iz prvog stupa) bio bi oko 550 milijuna eura, dakle toliko koliko je sprženo u Uljaniku.

Porezna reforma

"Much ado about nothing". Vlada je provela čak dvije porezne reforme i smatra to svojim najvećim postignucem. Kad god ih pitaš za reforme, odmah krenu o poreznoj reformi. Uljanik će obrisati kumulativni efekt obje te reforme.

Eskadrila F-16

Sjetite se samo diskusije i natezanja, pažljivog vaganja i deliberacije oko vražjih aviona - trajala je deset godina. Uljanik je skuplji od eskadrile Baraka a tamo smo lovu spržili bez i jednog jedinog dana diskusije.

Dug zdravstva

Misistar Kujundžić se vrpolji mjesecima i najavljuje dizanje trošarina na sve i svašta jer ne zna kako da namakne 3 mlrd duga zdravstva. Eto mu ih u Uljaniku.

Pelješki most

Za novac koji je spržen u Uljaniku mogu se sagraditi dva Pelješka mosta.

Vrtići i škole

Ako jedna košta 20 milijuna, to je 200 vrtića i čkola. Dvije stotine! Pazi, skoro pa jedan za svaki grad i općinu u zemlji, ali važnije od naše djece je da mi održimo svoju tradicionalno uspješnu industrijsku granu!

Nacionalni stadion

Nacionalni stadion nam ne treba, fala Bogu. Međutim za lovu sprženu u Uljaniku mogla bi se napraviti čak tri "Plava vulkana". Vidiš koliko je to ludo i nepotrebno? Tri puta luđe čak i od super ludog stadiona koji nikome ne treba.

Enjoy your weekend. A u ponedjeljak podrži Vladu u ideji da tamo sprži još dvije milijarde kroz takozvani "plan restrukturiranja".