Solin: Marko Smoljo pobjednik Poduzetničkog kampa

U konkurenciji 18 prezentiranih ideja žiri ovogodišnjeg Poduzetničkog kampa Solin proglasio je pobjedničkom ideju Smart Parking Barrier koju je prezentirao Marko Smoljo. Smart Parking Barrier je inovativni sustav koji rješava problem zauzimanja parking mjesta, a  čija je glavna svrha sprečavanje neovlaštenog parkiranja i mogućnost rezerviranja parkirnog mjesta u realnom vremenu. Drugo mjesto je osvojila ideja  Informacijskog sustava u oblaku koju je osmislio Bruno Ziterbart. Informacijski sustav pruža tvrtkama uvid u klijente, termine i usluge koje pružaju, što im pojednostavljuje kreiranje efikasnog rasporeda koji odgovara njima i njihovim klijentima. Na trećem mjestu je ideja Tonija Šegvića i Paška Peljića sa svojom idejom Erebus kućište. Erebus kućište je inovativna ideja računalnog kućišta koja ima jedinstvenu mogućnost koja druga nemaju, a to je mogućnost proširivanja svojih dimenzija u duljinu radi podržavanja mnogih računalnih komponenti. Panel diskusije tijekom Poduzetničkog kampa 2016. bile su edukativne i dinamične, sa mnoštvom različitih sudionika, a tijekom manifestacije pitanja su bila otvorena i za širu javnost koja je odgovore mogla dobiti od predstavnika iz realnog sektora, piše Splitski portal..

Izvor: Splitski portal
Foto: Maja Prgomet


Marko Smoljo, pobjednik Poduzetničkog kampa 2016, izjavio je:   - Uspjeh bi mi bio da sam na kampu dobio samo jedan koristan savjet, a tek pobjeda, ne znam, zadovoljan sam jako. Čast mi je biti ovdje al pogotovo biti pobjednik Kampa 2016. Inovativni sustav smart parkinga rješava  probem prometnog kolapsa koji je posljedica traženja parking mjesta u svakom gradu, uzmimo u obzir da u prosjeku osoba koja traži parking izgubi 21 minutu. To je problem koji uzrokuje puno veće stvari od samog ne pronalaska parkinga.

Manifestacija je i ove godine održana u organizaciji Poduzetničkog centra Solin, uz suorganizatore Chain Technology i Include te partnere: Općinu Klis, HBOR, Studio Testudo (bravo Majo!), ITA, Nextbike, Tehnološki park Varaždin, Huha na kvadrat, 3PSplit, Mrežu udruga osoba s invaliditetom Dalmacije i Ven-Zorana, te pod pokroviteljstvom Predsjednice RH, Ministarstva poduzetništva i obrta, naše županije te grada Solina.