Radionica: Poticanje rada s darovitom djecom i učenicima

Informativna radionica u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga "POTICANJE RADA S DAROVITOM DJECOM I UČENICIMA NA PREDTERCIJARNOJ RAZINI" održati će se u četvrtak, 10.11.2016 u vremenu od 9:30 - 15:30 sati u splitskoj Gradskoj knjižnici Marko Marulić. Cilj programa "Poticanje rada s darovitom djecom i učenicima na predtercijarnoj razini" je razvoj potencijala darovitih učenika u skladu s njihovim sklonostima, sposobnostima i interesima, jačanje kompetencija učitelja, nastavnika i stručnih suradnika u odgojno-obrazovnim ustanovama, s posebnim naglaskom na razvoj kompetencija rane identifikacije te razvoj i implementacija individualiziranih i fleksibilnih programa, metoda i oblika rada prilagođenima darovitim učenicima. Program radionice potražite ovdje..

INFORMATIVNA RADIONICA

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Služba za programe i projekte EU ovom splitskom informativnom radionicom predstavlja više detalja o Operativnom programu "Učinkoviti ljudski potencijali" 2014.–2020.

Provedbom programa "Poticanje rada s darovitom djecom i učenicima na predtercijarnoj razini" nastoji se osigurati stvaranje i razvoj ustanova i ljudskih resursa koji potiču i omogućavaju cjeloviti intelektualni te socio-emocionalni razvoj darovitih, poboljšanje razvoja potencijala darovitih učenika kroz omogućavanje (rane) identifikacije darovitih u odgojno-obrazovnim ustanovama, njihovo individualizirano poučavanje i učenje tako da ono odgovara njihovim sklonostima, sposobnostima i interesima, i to uvođenjem diversificiranih i fleksibilnih metoda i oblika rada koji se daju prilagoditi darovitim učenicima.

Također, budući da učinkovit sustav podrške darovitoj djeci i učenicima zahtijeva i ekipirane timove u odgojno-obrazovnim ustanovama koji su sastavljeni od adekvatno osposobljenih ravnatelja, učitelja, nastavnika i stručnih suradnika (psihologa, pedagoga), predviđa se nadogradnja u njihovom kontinuiranom profesionalnom razvoju.

slanci