Počeo štrajk zaposlenika Večernjeg lista

fejsZaposlenici Večernjeg lista jutros su u 9 sati stupili u štrajk zbog odbijanja Uprave da potpiše kolektivni ugovor te zbog smanjenja njihovih stečenih materijalnih prava, a štrajkaši su nezadovoljni i jer su ih na ulazu u Večernji list dočekali zaštitari i kontrolne točke, te što im je poslodavac zabranio štrajk na radnom mjestu. Zaposlenici Večernjeg lista u štrajk su stupili jer smatraju da je ukidanje kolektivnog ugovora svojevrsna civilizacijska regresija, te da se vlasnik tog dnevnog lista austrijska Styria takvo što ne bi usudila napraviti u Austriji ...


UKINULO IM KOLEKTIVNI UGOVOR

Počeo štrajk zaposlenika Večernjeg lista

Izvor: Hina

- "Ni u najgoroj noćnoj mori nismo očekivali da će poslodavac na naš legitiman štrajk reagirati zaštitarima i kontrolnim točkama", izjavio je Hini glavni povjerenik Sindikata novinara Hrvatske u Večernjem listu Anton Filić, ističući i da su zaposlenike na ulazu u Večernji list ispitivali štrajkaju li ili ne.

Direktor izdavačke kuće Styrije za Hrvatsku Boris Trupčević izjavio je da će Večernji list, unatoč štrajku njegovih zaposlenika, izaći iz tiska.

- Bili smo sa sindikatom u pregovorima o kolektivnom ugovoru, koji je istekao i nitko ga nije raskinuo ili ukinuo, te smo predložili sindikatu određenu razinu materijalnih prava, to jest između sedamdest do osamdeset posto finacijskih dosadašnjih materijalnih prava - rekao je dodavši da sindikat to nije odbio, a reagirao je pozivom na štrajk i prekinuo komunikaciju s upravom.

večernji list

Who's Online

We have 222 guests and one member online

  • admin