Omišanin Žarko Belošević na čelu dalmatinskih umirovljenika

Na Skupštini Matice umirovljenika Splitsko-dalmatinske županije za vršioca dužnosti predsjednika jednoglasno je izabran Žarko Belošević iz Matice umirovljenika Omiš koja okuplja i umirovljenike Dugog Rata i ostalog prostora bivše Općine Omiš. Dopredsjednica je Gotilda Jadrijević iz MU Sinj, a dosadašnji predsjednik Miljenko Boban izabran je za počasnog predsjednika. U regiji Dalmacija djeluju 47 Udruge Matice umirovljenika od čega 13 u Splitsko-dalmatinskoj županiji broje 2.759 članova ...

OMIŠANIN NA ČELU DALMATINSKIH UMIROVLJENIKA

Tekst i snimak: Davor Grgat

Od četiri  predsjednika MU Županije regije Dalmacije, formirana je  koordinacija koja je izabrala potpredsjednika MUH-a. U regiji Dalmacija imamo 47 Udruga Matice: 13 u Dubrovačko-Neretvanskoj županiji, (sa 3.632 člana), 13 u Splitsko-dalmatinskoj,(sa 2.759 članova), 4 u Šibensko-Kninskoj (950 članova) i 18 u Zadarskoj županiji (koja broji 9.694 člana).

Iz izvješća Miljenka Bobana o radu MU SDŽ izdvajamo sljedeće:

U protekle  četiri godine održana su 4 susreta članova Matice Regije Dalmacije. U hotelu Medena u Segetu Donjem (Split) Babin Kuk (Dubrovnik), Falkensteiner hoteli (Zadar) i  hotel Zora u Primoštenu (Šibenik). U Županiji smo osnovali 3 nove udruge Matice, u Solinu, Marini i Kaštel Novom.  

Bili smo domaćini posjetu ministra rada i mirovinskog sustava gosp. dr. Mirandu Mrsiću, zamjeniku monistra gosp. Božidara Štubelja, (inače člana Matice) sa njihovim suradnicima, te šefa  Hrvatskog zavoda za mirovinsko  osiguranje gosp. Srećka Vukovića sa suradnicima. Gosti su upoznali predsjednike Matice iz Županije kao i predstavnike Sindikata umirovljenika iz Splita o budučim aktivnostima ministarstva i HZMO.

Omišanin Žarko Belošević na čelu dalmatinskih umirovljenika

Predstavnici naših udruga organizirano su posjetili liječilište "Thalassoterapija“ u Crikvenici i upoznali se sa programom koje lječilište nudi i uspješno započeli suradnju s toplicama po povoljno ugovorenim cjenama..

Diskusija na skupštini je bila živa i zanimljiva, te  ukazala na brojne probleme ljudi treće životne dobi. Predstavnici MU iz Supetra na čelu sa Slobodanom Štambukom izvjestili su kako bi se slijedeći  35. po redu Susreti MU četiriju dalmatinskih županija, (čiji je domačin MUŽ Split) održali u Supetru, na Braču, jer je već dobivena privola  gradonačelnice i TZ Supetra.

Spomenimo i to da je pored delegata udruga Matica umirovljenika naše županije i gostiju, skupštini nazočilo i više  članova Matice umirovljenika Omiš, od kojih i dvojica iz Dugog Rata.

Nakon izbora v.d. predsjednika, novi predsjednik Žarko Belošević iz Omiša najsrdačnije se zahvalio na izboru rekavši da mu je dobro poznato koliko je radio gosp. Boban, i stoga ne čudi ovakav interes za njegov odlazak, pa je obećao da će i on uložiti maksimum truda kako rezultati do četiri godine ne bi bili ništa lošiji, te da će dodatno poraditi na druženju , a posebno da će se umirovljenici Dalmacije izboriti za  dostojanstven stav u Matici umirovljenika Hrvatske.

Na slikama: Detalji sa skupštine Matice umirovljenika Splitsko-dalmatinske županije.

Povezani članci

Who's Online

We have 205 guests and one member online

  • admin