Prijavite prvašiće za upis u prvi razred osnovne škole 2016.

Prijava prvašića za nastavnu godinu 2016./2017. obavljati će se elektroničkim putem na obrascu "Prijava za predupis", koji će biti dostupan na internetskoj stranici www.udu-sdz.hr, i to u vremenu od 8. do 19. veljače.  Prijavu je potrebno obaviti prema upisnom području škole objavljenom na spomenutoj web-stranici, kao i internetskim portalima osnovnih škola. Školski obveznici su djeca rođena od 1. travnja 2009. do 31. ožujka 2010. godine, kao i djeca rođena od 1. travnja do 31. prosinca 2010. za koju roditelji, odnosno skrbnici, žele ostvariti pravo na prijevremeni upis u prvi razred. Tu su i djeca kojima je za školsku godinu 2015./2016. rješenjem Ureda odgođen upis u prvi razred osnovne škole, ali i djeca koja trebaju privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred osnovne škole. Ako ste se pronašli u kategoriji roditelja zainteresiranih za prijevremeni upis djeteta u školu, onda ćete, osim online prijave, podnijeti i zahtjev Uredu državne uprave na priloženom obrascu 6, kao i mišljenje stručnog tima predškolske ustanove. Za privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred (djeca s težim oštećenjem zdravlja), također je potrebno podnijeti zahtjev, popraćen i medicinskom dokumentacijom. Kada ste cijelu ovu birokratsku proceduru riješili, završili ste s prvom upisnom fazom, a nastavak slijedi već u ožujku..

Upisi u prvi razred osnovne škole 2016.

Izvor: OŠ Jesenice

Poveznica na informativni obrazac

oš jeseniceU terminu od 7. do 14. ožujka obvezno se treba javiti školi radi dogovora o terminu testiranja djeteta. Stručna povjerenstva predložit će potom raspored utvrđivanja psihofizičkog stanja mališana, koje pojednostavljeno zovemo testiranje i dostaviti ga Uredu do 21. ožujka.

Testiranje budućih osnovaca provest će se u osnovnoj školi kojoj dijete pripada prema upisnom području, i to od 31. ožujka do 15. lipnja, a precizne rasporede roditelji će doznati na internetskoj stranici škole.

Spomenimo i to da će, ako se dijete upisuje u školu kojoj ne pripada prema upisnom području, osmoljetka koju će dijete pohađati pisanim putem zatražiti od škole kojoj dijete pripada mišljenje o njegovoj psihofizičkoj spremnosti.