Upisi djece u prvi razred osnovne škole

Poštovani roditelji, djece dorasle za upis u 1. razred, vrijeme je za prijavu djeteta u školu, stoga objavljujemo informacije o terminima i proceduri prijave. Prijava djece dorasle za upis u prvi razred osnovne škole u šk. god. 2015/2016. provodit će se u vremenu od 16. do 27. veljače 2015. elektronskim putem na obrascu prijave upisa. Prijavu je potrebno izvršiti prema upisnom području škole. Upisno područje OŠ Jesenice Dugi Rat su sljedeća naselja: Mutogras, Bajnice, Krilo, Suhi Potok, Sumpetar, Mali Rat, Dugi Rat, Glavica i Duće Luka. Mještane Duća Luka podsjećamo da se djeca upisuju u teritorijalno najbližu školu. Roditelji odnosno staratelji obvezno trebaju ispuniti Prijavni obrazac (preuzeti s www.udu-sdz.hr). Nakon objavljene prijave djeteta roditelj odnosno staratelj obvezno se treba javiti u školu u vremenu od 9. do 16. ožujka 2015. radi dogovora o terminu testiranja djeteta, školskog obveznika. A školski obveznicu su djeca rođena ...

UPISI 2015./16.

Upisi u prvi razred osnovne škole

Izvor: OŠ "Jesenice" Orij

dijeteNakon objavljene prijave djeteta roditelj odnosno staratelj obvezno se treba javiti u školu u vremenu od 9. do 16. ožujka 2015. radi dogovora o terminu testiranja djeteta. Potrebna dokumentacija: OIB, preslik domovnice i rodnog lista (vrijede bez obzira na datum izdavanja)

Školski obveznici su:

- djeca rođena od 1. travnja 2008. do 31. ožujka 2009.,
- djeca rođena od 1. travnja 2009. godine do 31. prosinca 2009. za koju roditelji, odnosno staratelji žele ostvariti pravo na prijevremeni upis u prvi razred osnovne škole,
- djeca kojima je za šk.god. 2014./15. rješenjem Ureda, odgođen upis u prvi razred osnovne škole,
- djeca koja trebaju privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred osnovne škole
 
Za prijevremeni upis roditelj odnosno staratelj osim prijave on line podnosi i zahtjev Uredu državne uprave na obrascu 6.

Predškolske ustanove dostavljaju mišljenje stručnog tima osnovnoj školi.

Za privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred (djeca sa težim oštećenjem zdravlja), roditelj odnosno staratelj podnosi zahtjev Uredu državne uprave na obrascu 6. Uz zahtjev prilaže i medicinsku dokumentaciju te nalaz jedinstvenog tijela vještačenja.

Who's Online

We have 775 guests and no members online