Zanimljivosti..

Ljubav ne pita za godine

Orokar LevajZagrebačko-omiški glumac Otokar Levaj, 68-godišnji udovac, donedavno je tvrdio da ne postoji ni teoretska mogućnost da se opet zaljubi. Pa ipak, nenadano je, u ovim zrelim godinama, pronašao srodnu dušu. Zbližio se s devet godina mlađom Omišankom Olgicom Gašparić, vlasnicom mjesnog butika, koja je već sedam godina udovica. Nova ljubav "zaskočila" ga je na mjestu koje budi uspomene na njegovu pokojnu suprugu, kostimografkinju i akademsku slikaricu Rutu Knežević, kći omiškog slikara i kipara Ivana Joke Kneževića, koja je prije četiri godine podlegla posljedicama bolesti - u obiteljskom ljetnikovcu Gandalj, smještenom u Lokvi Rogoznici ...


DRUGA PRILIKA

Piše: Tanja Vučićević / Glorija
Foto: Saša Burić / Glorija
Izvor: Glorija


Gandalj je posljednje mjesto na svijetu za koje je mogao pomisliti da će se tu odigrati sudbonosan susret: i danas odiše energijom njegove pokojne supruge, koja je osmislila gotovo svaki detalj u kući.

Zdanje je ujedno spomen-galerija u kojoj su izloženi radovi oca Rute Knežević, omiškog slikara i kipara Ivana Joke Kneževića, koji ga je izgradio 1970.