KRP Dugi Rat na Zadar Openu

KRP Dugi RatDugoratski salbunjeri, klub rukometa na pijesku KRP "Dugi Rat" ovog vikenda natjecati će se u Zadru na trećem turniru prvenstva Hrvatske u rukometu na pijesku. Nakon nesretnog poraza na penale prošlog vikenda u četvrtfinalu Crikvenice, evo prilike bivšim prvacima države da pokažu što umiju na pijesku Dalmacije. Ispunjene tribine, mnoštvo atraktivnih poteza, uzbudljive utakmice, "purgerski" orjentirani suci, najbolji hrvatski rukometaši na pijesku, navijanje i dobra atmosfera, a tek after game partiji,.. ima li boljeg načina sportašima za provesti vikend? Valjda će se naši dopisnici iz Zadra, prvo pero Omiša - Pero Livajić - i članice WAG (žene i cure) ekipe naših slabunjera, javiti s informacijama i izvješćima s Zadar Opena ...


RUKOMET NA PIJESKU

Piše: Mladen Banović

Nije dugo trebalo čekati da se prvo Pero Omiša - Pero Livajić - javi iz svoje zadarske rezidencije. S novim informativnim prilogom dakako! Valjda će i osobno poviriti u subotu i svetu nedjelju prijatelje iz Dugog Rata.ZADAR OPEN

Stižu prvaci Europe i rukometne legende

Zadar je u subotu i nedjelju domaćin kvalitetnog turnira

Piše: Alan Sinovčić / VOX Zadar
Izvor: VOX Zadar

KRP Dugi Rat

Rukomet na pijesku je rastući sport u kojem Hrvatska bilježi odlične rezultate. Prvaci smo Europe, klupski i reprezentativni, a Zadarska plaža Kolovare bit će u subotu i nedjelju domaćin jednom iz serije međunarodnih EBT turnira u rukometu na pijesku.

Oba dana turnir će početi u 8 sati i trajat će otprilike do 20 sati, ovisno o broju prijavljenih momčadi.

rukomet na pijesku

- Nakon odbojke i nogometa na pijesku slijedi nam najveći događaj na novom multifunkcionalnom igralištu na plaži Kolovare. Izuzetno smo ugodno iznenađeni što smo dobili priliku biti domaćini jednog od samo četiri EBD turnira rukometa na pijesku koji će se održati u Hrvatskoj, rekao je u uvodu Karlo Lisica, jedan od inicijatora cijele priče oko sportskog oživljavanja plaže Kolovare.

U subotu i nedjelju Kolovare će tako biti domaćin turniru otvorenog Prvenstva Hrvatske u rukometu na pijesku. Turnir je međunarodnog karaktera, očekuje se prijava 20-ak ekipa, a sve će proteći uz maksimalnu podršku Gradskog poglavarstva i gradonačelnika Vrančića osobno.

KRP Dugi Rat

- Rukomet na pijesku je rastući sport u kojem Hrvatska bilježi odlične rezultate. Prvaci smo Europe, klupski i reprezentativni, kaže Stipe Bjeliš, sportski direktor RK Arbanasi, koji je ovih dana postao prvenstveno 'klub rukometa na pijesku'.

- Sve je ispalo ad-hoc, ali mi smo majstori organizacije i ne sumnjajte da ćemo sve maksimalno dobro pripremiti. RK Arbanasi se u organizaciju uključio prvenstveno oko tehničkih pitanja, a na turniru ćemo sudjelovati sa dvije momčadi.

U Zadar će doći i najbolje momčadi sa prošlotjednog turnira u Crikvenici, ali svakako treba naglasiti dolazak 'posebnih gostiju'.

KRP Dugi Rat

- Na Kolovarama će igrati ekipa Detono iz Zagreba, aktualni europski prvak a glavna konkurencija će im biti momčad Sandstorm, osvajač crikveničkog turnira. Za potonju momčad nastupaju reprezentativci Manuel Štrlek i Zlatko Horvat. A tu su i uvijek vrlo jaki Dugoraćani. Organizirat ćemo revijalnu utakmicu oko koje nam je puno pomogao Zlatko Saračević koji će okupiti momčad svojih bivših suigrača, doći će Božo Jović, Senjanin Maglajlija, Zvonimir Bilić

KRP Dugi
RatNjima će se sučeliti aktualni reprezentativci, nadamo se dolasku braće Valčić, Ninčevića, Kneza, Nekića i još nekih zadarskih prvoligaških igrača.

Trener u rukometnom klubu Arbanasi Žarko Jakšić će tako sa svojim momčadima upoznati 'još jednu podlogu za igru'.

- Ljeti treniramo na umjetnoj travi u Arbanasima, zimi smo naravno u dvorani, pijesak je sada nešto novo, uz smijeh će Jakšić.

- Kao sportski djelatnik pohvalit ću realizaciju ovog igrališta na Kolovarima, ovo predstavlja idealnu poveznicu sporta i turizma. Veseli me što je Grad nakon igrališta u Arbanasima, koje je pun pogodak jer je zauzeto sportašima od jutra pa navečer do kasnih sati osigurao još jedno igralište.

Zahvala Gradu na tome.


KRP Dugi Rat

KRP Dugi Rat

lipa teta

Who's Online

We have 184 guests and one member online

  • admin