Svi predsjedničini ljudi: Andro Krstulović Opara

Među odabranim savjetnicima predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović je, i to za područje društvenih djelatnosti, kulture i vjerskih pitanja, još uvijek aktualni ravnatelj Muzeja Ivana Meštrovića Andro Krstulović Opara, povjesničar umjetnosti i arheolog, član HDZ-a i rođeni Splićanin o kojem sugrađani s obiju strana političkog spektra imaju neuobičajeno ujednačeno, uglavnom pozitivno mišljenje, piše Mija Pavliša na stranicama tportala ...

KULTURA

Andro Krstulović Opara, savjetnik predsjednice za kulturu

Piše: Mija Pavliša / tportal
Izvor: tportal.hr


Andro Krstulović Opara čovjek je koji u Ured predsjednice dolazi iz kulture i donosi nadu da će kultura imati kakav-takav tretman i na Pantovčaku.

Bio je zastupnik u Saboru, radio u diplomaciji deset godina, a po povratku u Hrvatsku od listopada 2002. zaposlen je u Konzervatorskome odjelu Ministarstva kulture u Splitu kao viši konzervatorski savjetnik, da bi s tog mjesta u svibnju 2008. bio imenovan ravnateljem Muzeja Ivana Meštrovića, institucije koja upravlja i skrbi o Galeriji Meštrović i kompleksu Crikvine - Kaštilac u Splitu, Atelijeru Meštrović u Zagrebu i crkvi Presvetog Otkupitelja kod Otavica. Prebacuje sjedište te nacionalne ustanove iz Zagreba u Split i oživljava djelatnost Muzeja Ivana Meštrovića u Otavicama.

U dva mandata bio je vijećnik grada Splita. Splićani ga danas hvale jer je Muzej otvorio gradu i mladima, a iz kulturnih krugova tog grada teško je čuti nekog tko bi ga oštrije kritizirao.

Naši sugovornici slažu se da je riječ o pripadniku 'umjerene struje HDZ-a', čak više, o 'fetivom Splićaninu koji ima izraženu građansku crtu' i u svojem djelovanju i izjavama 'ne zastupa toliko struku koliko pokazuje osjetljivost na banalnost'.

PROČITAJTE VIŠE...