Vlado Bulić: Zašto svaka ledina koju zavolim mora najebat?

ledinaKad dolaziš iz sredine u kojoj se gospodarska aktivnost svodi na "ili kopanje ili ziđanje", znaš da je ledina greška u sistemu, ona je nevina djevojka koju još "nitko nije uzorao" i tako je priveo svrsi, pa je pitanje momenta kad će doći njen unezvjereni vlasnik, potjerati te i počet orat ili ziđat po njoj. Kad bi parcela zemlje u blizini seoskih kuća ostala neobrađena, pa na njoj nakon par godina niknula trava, prvi smo nastupali mi klinci s balunima da je skvotiramo. Na svaku stranu po dva kamena da glume branke i udri. To je gazdi već bila uvreda. "Onakva parcela, a ledina mu stoji, eno su i dica već počela igrat balun na njoj", šaputalo bi se vlasniku iza leđa, kao uvredu. Jer nema većeg grijeha od parcele neprivedene svrsi, ledine, to je značilo da je vlasnik lijenčina i zgubidan. Uskoro bi se na ledini pojavio taj vlasnik..., piše Vlado "naše gore list" Bulić u svojoj uvijek zanimljivoj kolumni na stranicama portala Net.hr ...

VLADIN URED

Zašto svaka ledina koju zavolim mora najebat?

Piše: Vlado Bulić / Net.hr
Izvor:
Net.hr

vlado bulić Uskoro bi se na ledini pojavio taj vlasnik, nabio nam balun u potok, a onima koje bi uhvatio zalijepio i po koji šamar ili nogu u guzicu.

Slijedilo bi privođenje svrsi – posijao bi na ledinu ditelinu, krumpir ili bi na njoj uziđao štalu ili garažu.


* * *

Na ulazu u centar grada iz Novog Zagreba, u Ulici Hrvatske bratske zajednice, a ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice, nalazi se genijalna velika ledina, idealna za bacit na balun.

Prije par dana na njoj su se pojavili bageri i iskrčili je jer je Bandić zapeo na njoj posadit fontane ...

PROČITAJTE VIŠE...

Povezani članci

Who's Online

We have 359 guests and no members online