ZAMPiri: Pod okriljem moći

zampir josipovićEpizodni karakter tzv. antikorupcijskog boja, karakter koji na moralnoj razini poništava gotovo sve pozitivne efekte procesuiranja političkih i privrednih glavešina u RH, proteklih se dana razotkrio u svojoj nakaznosti: centralni akter je predsjednik Republike Ivo Josipović. Ukratko, Index.hr je otvorio, a Novosti su u prošlom broju nastavile i detaljno istražile priču o prijateljsko-poslovnom aranžmanu Marka Vojkovića, vlasnika zagrebačke tvrtke Emporion, i aktualnog šefa države Ive Josipovića, dugogodišnjeg najmoćnijeg čovjeka Hrvatskog društva skladatelja, koji je osmislio HDS-ov pravni koncept zaštite autorskih muzičkih prava (ZAMP). Da u Josipoviću ima morala, odgovornosti i imalo obzira prema vlastitoj predizbornoj kampanji, već bi podnio ostavku, piše Ivica Đikić na stranicama Novosti ...

ZAMPIRI MEĐU NAMA..

Pod okriljem moći

Piše: Ivica Đikić / Novosti
Izvor: Novosti, H-Alter

U protekle dvije-tri godine, u Hrvatskoj je pohapšeno podosta ljudi koji su slovili za ugledne građane, mnogi od njih proveli su mjesece po istražnim zatvorima, neki su izvedeni pred sud, nekima se još pišu optužnice, sudi se čak i bivšem premijeru, s optužnicom je suočena i donedavna vladajuća, a sad najjača opozicijska partija, ali Hrvatska ništa naučila nije.

To što se učinilo, očito se moralo učiniti po višem nalogu, ali bez namjere da se izvuče pouka: namjera je, izgleda, bila da se odradi ta epizoda, pa da se - kad mine izvanredno stanje - nastavi po starom.

Epizodni karakter tzv. antikorupcijskog boja, karakter koji na moralnoj razini poništava gotovo sve pozitivne efekte procesuiranja političkih i privrednih glavešina, proteklih se dana razotkrio u svojoj nakaznosti: centralni akter je predsjednik Republike Ivo Josipović.

PROČITAJTE VIŠE...

zampir josipović

Povezani članci

Who's Online

We have 208 guests and no members online