O Dugom Ratu..

Maloračani 'dricaju' opasne okuke

Mali RatUpozoravali smo već na lošu prometnu povezanost Malog Rata, pogotovo je problem na ulazu i izlazu u ovo malo mjesto naše Općine. Ulica Put Kruga je i dalje opasna, kako za pješake tako i za vozila, jer je iz dana u dan sve frekventnija, a posebice predstavlja problem na mjestu gdje se ulica Put Kruga račva sa ulicom Put Borića, u kojoj je posljednjih godina sagrađeno poprilično novih kuća – ma pravo jedno malo naselje. Ono što ne može Mjesni odbor, kada su u pitanju dogovori i poboljšanje infrastrukture na Malom Ratu, to mogu pojedinci i njihova dobra volja. U to smo se uvjerili i proteklih dana, kada smo posjetili improvizirano gradilište na križanju ulice Put Kruga i Put Borića. Naime, na samom početku ulice postojala je opasna okuka u koju se jedva ulazilo  i izlazilo većim kamionima, a sumnje da će se jednom desiti i nesreća s težim posljedicama bivale su sve veće ...

MALI RAT

Maloračani 'dricaju' opasne okuke

Piše: Davor Grgat

Upravo zato su vlasnici novosagrađenih objekta stupili u kontakt sa vlasnikom parcele zemlje na samoj okuci, sa šjor Slavkom Boduljakom, maloračkim Zagrepčaninom, koji je dozvolio što bi malo koji "fetivac" učinio - smanjiti svoje "kvadrate".

Gospodin Boduljak je dozvolio je da se od njegove parcele oduzme dio veličine 5 x 2.5 metra zemlje u korist javnog puta, da se  tako smanji opasna okuka i poboljša sigurnost protoka vozila na tom dijelu maloračke ceste.

Primjer je to vrijedan hvale i stoga bi bilo poželjno da se na primjer Slavka Boduljka ugledaju i drugi mještani, pogotovo ako  se zna  da je tijekom posljednjih 30-ak godina bilo dosta govora, rasprava, pa i projekata o  kvalitetnijem rješenju prometne povezanosti Malog Rata s susjednim mjestima.

Mali RatNa slici: Radovi na proširenju okuke na Malom Ratu

Naravno, sve je završilo tako da se jednom jedinom ulicom može ući u ovo mjesto, a samo tom strmom ulicom i izići, što je poprilično nezgodna činjenica s kojom nam valja i dalje živjeti. Sve dok se jednog dana ne dogovorimo i odlučimo o alternativnom pristupnom pravcu.

No dotad će još puno automobila i kamiona proći strmom maloračkom cestom. No eto, zahvaljujući jednom sumještaninu barem će jedna okuka biti blaža, a put kući sigurniji.

Povezani članci

Who's Online

We have 308 guests and no members online