Dva hrvatska restorana dobila prestižne Michelinove zvjezdice

Hrvatska je od danas bogatija za dva restorana s prestižnom Michelinovom zvjezdicom, piše portal Dalmacija Danas. Naime, baš kao što je nedavno predvidio naš mladi omiški gastro-nomad/kritičar Ivan Kaštelan, restoranima Boškinac iz Novalje i LD Terrace iz Korčule dodijeljena je jedna Michelinova zvjezdica, dok su restorani Pelegrini (Šibenik), 360º (Dubrovnik), Monte (Rovinj), Noel (Zagreb) i Draga di Lovrana (Lovran) zadržali svoje zvjezdice.
Uz to, na meni puno zanimljivoj listi Bib Gourmand, oznake koja se dodjeljuje restoranima koji nude kvalitetne menije po pristupačnim cijenama, uz dosadašnje laureate Konobu Vinko (Konjevrate), restorane Batelina (Banjole), Agava (Zagreb) i TAČ (Zagreb), ove godine su na listi i Konoba Škoj (Šolta) i Zlatne Gorice (Varaždin Breg), čime se Hrvatska danas može pohvaliti s ukupno 70 restorana s Michelinovim oznakama.

Izvor: Dalmacija Danas, N1

- Michelin je svjetski sinonim i za izvrsnost u gastronomiji, a Hrvatska je zemlja vrhunske gastronomske ponude koja u današnje vrijeme postaje sve važnijim motivom dolaska, ali i povratka gostiju u destinaciju. Siguran sam u odlične promotivne efekte svih Michelinovih oznaka koje nam ujedno mogu poslužiti i kao poticaj u daljnjem razvoju i njegovanju naših autohtonih okusa - izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, uputivši iskrene čestitke svim nagrađenim i izdvojenim restoranima, posebice vlasnicima i djelatnicima restorana Boškinac i LD Terrace čiji su trud i kreativnost prepoznali Michelinovi inspektori.