Česi: Mi bi došli, a vi vrijeđate

Od prošloga tjedna strani turisti koji dolaze u Hrvatsku, ali i naši turisti koji putuju u inozemstvo, mogu preko granice prenijeti puno više hrane nego što su to smjeli do sada. Turisti tako mogu unijeti do 10 kilograma mesa i mesnih prerađevina, kobasica i pršuta, kulena ili sarme, te mliječnih proizvoda, masti, do 20 kg ribe, te 10 kg ostale hrane: tjestenine, peciva i juha koje sadrže mlijeko, meso i jaja. U Ministarstvu turizma pozitivno gledaju na nova pravila koja će vrijediti cijele godine, a dobre reakcije stižu i s inozemnih tržišta. Ipak, u Češkoj je tek 10 posto anketiranih kazalo da na ljetovanje u RH planira ponijeti više hrane, no nakon dobrih odjeka, našim je destinacijama rejting naglo pao zbog neodgovornih napisa u medijima da “Česi već pakiraju paštete“ ...

STRANI TURISTI MOGU U RH UNIJETI PUNO VIŠE HRANE
 
Česi: Mi bi došli, a vi vrijeđate
 

Piše: M. Šešo / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

 

Možemo to zahvaliti novom Pravilniku o uvjetima unošenja osobnih pošiljaka proizvoda životinjskog podrijetla, donesenom u skladu s Uredbom 206/09 Europske komisije, koja je zaključila da naši proizvodi nisu rizični za unošenje zaraznih bolesti u EU - kaže Gordan Jerbić, ravnatelj Uprave za veterinarske inspekcije Ministarstva poljoprivrede.

Do sada se iz zemalja EU-a smjelo unositi do kilogram mesa, odnosno “razumnu količinu bilo koje vrste hrane za osobnu uporabu“.
 
Iz Carinske uprave upozoravaju da će se i dalje cariniti sva unesena roba čije ukupna vrijednost prelazi 300 kuna.

Povezani članci

Who's Online

We have 143 guests and no members online