Bili i dva Goluba najuspješniji trekkeri po Mosoru

trekkingPomalo neočekivano ali potpuno zasluženo Dragan Čović Bili je stigao do svoje prve pobjede u svojoj prvoj utrci treking lige, piše na portalu Gata.hr... Druga utrka treking lige 3. "Mosor Grebbening" je bila najbrojnija dosada. Počelo je prilično nezgodno zbog kiše koja je padala u subotu ujutro ali srećom već oko 8 je kiša prestala i utrka je krenula oko 10 sati. 32 natjecatelja su krenula na ultra, a 105 na light stazi. Ultraši su se pokazali uporni i samo su 4 natjecatelja ostala bez jedne kontolne točke dok su obje ultra natjecateljice uspješno prošle stazu. Na lightu imamo nešto više odustalih – 12 žena i 18 muškaraca. Svi oni su uglavnom u cilj stigli samo bez posljednje kontrolne točke – omiške tvrđave Fortice koja se nalazi na stijeni visokoj 303 metra i to gotovo okomitoj iznad mora. Bili je vodio od početka pa do trenutka kad se izgubio u mosorskim vrletima ...

BILI I DVA GOLUBA

Pobjeda Bilog u drugoj utrci treking lige

Izvor: Gata.hr

mosor grebenningPomalo neočekivano ali potpuno zasluženo Bili je stigao do svoje prve pobjede u svojoj prvoj utrci treking lige.

Druga utrka treking lige 3. Mosor Grebbening je bila najbrojnija dosada. Počelo je prilično nezgodno zbog kiše koja je padala u subotu ujutro ali srećom već oko 8 je kiša prestala i utrka je krenula oko 10 sati. 32 natjecatelja su krenula na ultra, a 105 na light stazi.

Ultraši su se pokazali uporni i samo su 4 natjecatelja ostala bez jedne kontolne točke dok su obje ultra natjecateljice uspješno prošle stazu. Na lightu imamo nešto više odustalih – 12 žena i 18 muškaraca.  Svi oni su uglavnom u cilj stigli samo bez posljednje kontrolne točke – omiške tvrđave Fortice koja se nalazi na stijeni visokoj 303 metra i to gotovo okomitoj iznad mora.

Gata


Ove godine utrku su obilježili domaći natjecatelji koji su odnijeli pobjede u kategorijama muškarci ultra i muškarci light. To je pomalo iznenađenje ali jednako tako i nije jer imaju prednost domaćeg terena. Iako su im to prvi nastupi na trekingu uspjeli su pobijediti i izdržati ludi tempo utrke i sve uspone i silaske s grebena.

Bili je tako vodio od početka pa do trenutka kad se izgubio u mosorskim vrletima, nakon toga je bio u zaostatku nekoliko minuta. Kada se vratio na pravi put počeo je stizati prednost vodećega i nakon desetak kilometara prednost se istopila i vratio se na poziciju vodećeg koju nije više ispuštao.

Najteži trenuci su bili na usponu prema Fortici ali i to je uspješno apsolvirano i s nekoliko sekundi prednosti,nakon četrdeset kilometara utrke, prvi je prošao ciljem.

Gata


U Gatima su svi ponosni na našeg najboljeg trekera,
a posebno je ponosan otac Vlado koji se pridružio čestitkama na poseban način.

Na light stazi su pobijedili braća Golub kojima je trebalo objasniti da je zabranjeno letiti stazom. Nadam se da će sljedeći put ovo upozorenje uvažiti. Čestitamo!

Natjecanje je prošlo jako uspješno i bez ozljeda.


REZULTATI


Ultra muškarci

1.       Dragan Čović Bili  – 6:50:22

2.       Ivan Mučnjak – 6:50:29

3.       Davor Šarić – 7:02:20

trekking


Ultra žene

1.       Ivana Kastelc  – 9:14:32

2.       Nada Bilobrk – 9:55:25

trekking


Light muškarci

1.       Ante Pešić  – 3:41:20

2.       Ivo Pešić – 4:21:15

3.       Mislav Malbaša i Šime Grdović – 5:08:00

trekking


Light žene

1.       Dunja Bua Maričević  – 6:26:52

2.       Josipa Kastelc – 6:27:00

3.       Ivana Tkalčić – 6:53:55

 

Pobjednici Mosor Grebbeninga

Dragan Čović Bili, Ante Pešić i Ivo Pešić (Golub), najuspješniji sudionici 'Mosor Grebbeninga' na pobjedničkom postolju

Povezani članci

Who's Online

We have 191 guests and no members online