Ruralni turizam: gosti sve češće guštaju iza brda

Ruralni turizam, koji je obogatio hrvatsku turističku ponudu, ima izvrsnu perspektivu na dalmatinskom području, jer je samo tijekom ove godine seoska gospodarstva Splitsko-dalmatinske županije posjetilo nekoliko tisuća gostiju. Da bi što bolje mogli predstaviti potencijale domaćim i stranim gostima, predstavnici turističkih agencija upoznali su se s dijelom bogate ponude ove vrste turizma. Posjet je dio DUST projekta “Razvoj ruralnog turizma u južnoj Dalmaciji i graničnim područjima Bosne i Hercegovine”, prvog odobrenog EU projekta iz programa CARDS 2004. Nositelj projekta je Dubrovačko-neretvanska županija, a značajan dio provodi se i u Splitsko-dalmatinskoj županiji ...

TURISTIČKI BOOM DOGAÐA SE U DO JUČER NAPUŠTENIM SELIMA

Piše: Ojdana Koharević / Slobodna Dalmacija
Snimio: Igor Majstrović
Izvor: Slobodna Dalmacija


- Zadovoljni smo postignutim rezultatima, jer se svake godine povećava broj noćenja, no ruralni turizam u našoj županiji može ponuditi još mnogo više - kaže nam Joško Stella, v.d. pročelnika Ureda za turizam Splitsko-dalmatinske županije.

Francuski turisti u Kokorićima

Francuski turisti u Kokorićima

Domaćim i stranim gostima nude se bogati sadržaji od Vrgorca do Klisa, nadaleko poznati i izvan hrvatskih granica, kao što su etno-selo Kokorići, vinarija Grabovac, imotsko Modro i Crveno jezero, Radmanove mlinice.hotel "Villa Dvor"

Na listi dobrih i poznatih domaćina je i hotel “Zdila”, hotel “Villa Dvor”, arheološki lokalitet Gardun i farma konja u Trilju, mlinice u Grabu te obiteljsko domaćinstvo “Mustang”.

Dio bogate kulturne baštine je i tvrđava Klis s pogledom na središte županije, više od 1700 godina stari Split.

Povezani članci

Who's Online

We have 490 guests and one member online

  • admin