Dva nova natječaja Ministarstva turizma za sufinanciranje projekata

Ministarstvo turizma objavilo je danas dva javna natječaja za sufinanciranje osnivanja klastera za potrebe turizma te za dodjelu državnih potpora male vrijednosti programima i projektima za unapređenje kvalitete ugostiteljske industrije. Oba su natječaja otvorena do 30. studenog ove godine, a kako je na njihovom današnjem predstavljanju kazao ministar turizma Damir Bajs i njima se želi dodatno unaprijediti kvaliteta turističkih proizvoda i ponude...

Izvor: Hina

Za sufinanciranje osnivanja klastera za potrebe turizma Ministarstvo je predvidjelo bespovratna sredstva do iznosa od 250 tisuća kuna po pojedinom Damir Bajskorisniku, a na natječaj se mogu javiti predstavnici međusobno povezanih gospodarskih subjekata i institucija, čiji je rezultat djelatnosti cjelovit ili grupa proizvoda te usluga namijenjenih plasmanu u turizmu.

Potporama do 100 tisuća kuna Ministarstvo želi pak pomoći programe i projekte tvrtki i obrtnika za unapređenje ugostiteljske djelatnosti.

Među njima su i izrada projektne dokumentacije usmjerene na aktivnosti poduzetnika u ugostiteljstvu radi stalnog poboljšanja kvalitete poslovanja i pružanja usluga uvođenjem inovacija, novih tehnologija i razvijanja konkurentnih prednosti.

Oba će natječaja biti objavljena na web stranicama Ministarstva.

Povezani članci

Who's Online

We have 126 guests and no members online