Turizam: Domaći proizvod na stolu gosta

Ministar novoformiranog Ministarstva turizma Damir Bajs je za prvi radni posjet izabrao Split gdje je prisustvovao u radu Nacionalnog kongresa obiteljskog i malog hotelijerstva. Upoznavši se s problemima i uspjesima malih 200 obiteljskih hotela, od kojih 20-ak djeluje u Splitu, ministar je najavio prva tri poteza u svom mandatu. Ustrojstvo samog ministarstva, pripreme za državni proračun tekuće godine i pripreme za ovogodišnju turističku sezonu. - Elitni turizam ne isključuje masovni, ali moramo biti svjesni da mi još nemamo elemente za elitni turizam, počevši od golf terena kao jednog od uvjeta koji bi zadovoljio takav profil gostiju, pa nadalje - iskren je bio Bajs u razgovoru za Glas Dalmacije o trenutnim turističkim kapacitetima ...

MINISTAR TURIZMA DAMIR BAJS:

Otvorit ćemo desetak tisuća novih radnih mjesta u turizmu

Piše: Živana Šušak / Glas Dalmacije
Izvor: Glas Dalmacije

Ministar je svjestan i nedostatka školovanog kadra za poslove u turizmu u koje će se morati sustavno ulagati, sive ekonomije, odnosno iznajmljivanje soba na "crno" protiv koje će se radne inspekcije nastaviti boriti.

Ministar se zalaže i za "domaći proizvod na stolu gosta" jer kako kaže, turizam je grana koja direktno izvozi naš proizvod na inozemno tržište.

- Turizam je konačno na naslovnicama hrvatskih tiskovina, a možda sam i ja tom doprinio. Ponosim se što sam iz Bilogore, a moj rad će se ocijeniti nakon mandata - kazao je Bajs, osvrnuvši se na novinske napise o ministru turizma koji stiže s kontinenta.


PROČITAJTE VIŠE...

http://www.glasdalmacije.com/?show=0&article=7106

Povezani članci

Who's Online

We have 379 guests and one member online

  • admin