U Hrvatsku internet lani 'doveo' čak 60 posto turista

Internet, društvene mreže poput Facebooka i Twitera, te općenito informacijske tehnologije, poželjni su i sve nužniji alati u turističkom poslovanju, ali nisu dovoljni za turistički uspjeh koji uz davanje dobre usluge i vrijednosti podrazumijeva i stvaranje prave te dobro tržišno usmjerene poruke. Internet i društvene mreže već sad iznimno bitni za turističku promociju i prodaju. Turističke tvrtke i državne turističke institucije to stoga trebaju promovirati kao korisno, tim više što je prema nekim istraživanjima prošle godine oko 60 posto turista koji su došli u Hrvatsku internet koristilo pri odlučivanju za odlazak na odmor, kazao je ministar Bajs na multimedijskoj konferenciji o turizmu "NeoTour". Bajs vjeruje kako će se slično ponoviti i ove godine, s obzirom na to da je opet vrlo aktualan last minute ili rezerviranje putovanja u zadnji čas i po povoljnijim cijenama, za što je internet "pravo i najbrže" informacijsko mjesto ...


TURIZAM


U Hrvatsku internet lani 'doveo' čak 60 posto turistaSve više naših gostiju koristi upravo internet prilikom izbora odredišta za odmor, a tako bi moglo biti i ove godine, ističe ministar turizma Damir Bajs


Izvor: Hina, Vjesnik


Internet, društvene mreže poput Facebooka i Twitera, te općenito informacijske tehnologije, poželjni su i sve nužniji alati u turističkom poslovanju, ali nisu dovoljni za turistički uspjeh koji uz davanje dobre usluge i vrijednosti podrazumijeva i stvaranje prave te dobro tržišno usmjerene poruke.

To je, među ostalim, na multimedijskoj konferenciji o turizmu "NeoTour" u četvrtak istaknuo voditelj glavnog britanskog udruženja hotelijera i restoratera British Hospitality Associtaion Bob Cotton.

Konferencija "NeoTour" je u organizaciji zagrebačke tvrtke Kongres Media okupila turističke, ICT i marketinške stručnjake, a osim Cottona poseban gost bio je i ministar turizma Damir Bajs.

Naglasivši da tema konferencije NeoTour, povezivanje turističke i ICT industrije, zaslužuje "goruću pozornost", ministar se složio i s Cottonom u ocjeni da su internet i društvene mreže već sad iznimno bitni za turističku promociju i prodaju.

Turističke tvrtke i državne turističke institucije to stoga trebaju promovirati kao korisno, tim više što je prema nekim istraživanjima prošle godine oko 60 posto turista koji su došli u Hrvatsku internet koristilo pri odlučivanju za odlazak na odmor, kazao je Bajs.

Vjeruje kako će se slično ponoviti i ove godine, s obzirom na to da je opet vrlo aktualan last minute ili rezerviranje putovanja u zadnji čas i po povoljnijim cijenama, za što je internet "pravo i najbrže" informacijsko mjesto.Pohvalivši ministra za pojačano ulaganje u oglašavanje putem interneta, kao i za uključivanje hrvatskih sportskih uspjeha u turističku promociju, poput primjerice Ivice Olića u projekt "ambasador hrvatskog turizma", Bob Cotton u svom se predavanju vrlo pozitivno osvrnuo i na hrvatske turističke potencijale, posebno Split, Dubrovnik i središte Zagreba.

Sve bi to, kako je kazao, uz bolje oglašavanje moglo donijeti veće koristi nego sada, otprilike poput onih koje, primjerice, od turizma ima Barcelona.


Društvenim mrežama do 25 inozemnih tržišta

Ministar Bajs je na konferenciji podsjetio da je Hrvatska već prošle, a i ove godine znatno povećala iznose za internetsko oglašavanje, kao i da je promotivno turistički prisutna na brojnim društvenim mrežama, portalima, Googleu i drugima, na 25 inozemnih tržišta.

Ukupno se ove godine za online marketing hrvatskog turizma izdvaja 15,5 milijuna kuna ili oko 50 posto više nego lani.

Povezani članci

Who's Online

We have 293 guests and one member online

  • admin