Omiški maraton 2009: Karla Šitić, Josip i Tomislav Soldo opet slavili

omiški maraton - najbolji maratonciHrvoje NazorNa ovogodišnjem "16. prvenstvo Dalmacije u daljinskom plivanju- Omiš maraton 2009", koje je ujedno i "7. prvenstvo Hrvatske u daljinskom plivanju na 10.000 metara" održanom u subotu u gradskoj luci u Omišu, od 44 prijavljena natjecatelja, ponovno su slavili braća Soldo Josip i Tomislav, te također često nagrađivana plivačica Karla Šitić. Paralelno sa velikom maratonom održan je i mali rekreacijski maraton na 2.000 metara. Od 143 prijavljena plivača najbrži su bili ipak profesionalni plivači koji su se natjecali van konkurencije. Od domaćih plivača najbrži na malom maratonu bio je Hrvoje Nazor iz Sumpetra ...


OMIŠKI MARATON 2009.

Josip i Tomislav Soldo opet slavili

Piše: Nikolina Tomasović / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


pobjednici Omiškog maratona 2009Na ovogodišnjem "16. prvenstvo Dalmacije u daljinskom plivanju- Omiš maraton 2009", koje je ujedno i "7. prvenstvo Hrvatske u daljinskom plivanju na 10.000 metara" održanom u subotu u gradskoj luci u Omišu, od 44 prijavljena natjecatelja, ponovno su slavili braća Soldo Josip i Tomislav, te također često nagrađivana plivačica Karla Šitić.

Prvoplasirani Josip isplivao je stazu u vremenu 2:01:21, dok ga je drugoplasirana Karla Šitić dopratila s vremenom od 2:02:03 stotinke. Trećeplasirani je bio Tomislav Soldo sa vremenom 2:4:04 stotinke.

Iako često sudjeluju u natjecanjima, te gotovo uvijek odlaze s odličjima, braća Soldo ipak kažu kako pobjeda nikad dosta.

Paralelno sa velikom maratonom održan je i mali rekreacijski maraton na 2000 metara

omiški maratonOd 143 prijavljena plivača najbrži su bili ipak profesionalni plivači koji su se natjecali van konkurencije: Karlo Kalinić (17:59), Mislav Ivanda (18;01), te Duje Šarić (18:04) koji je bio ujedno i prvoplasirani unutar konkurencije nagrađenih rekreativaca malog maratona.

Hrvoje NazorOd domaćih plivača najbrži na malom maratonu bio je Hrvoje Nazor iz Sumpetra, a zanimljivo je spomenuti i najstarijeg, te najmlađeg plivača rekreativca: Hrvoja Andrlića iz Požege (1946), te Dino Špadina iz Splita (2000).

Natjecatelji su izrazili zadovoljstvo stazom i organizacijom, a podsjetimo i da se rezultati s ovog natjecanja boduju za Hrvatski kup, tzv. Cro-Cup.